paardje Jonkers

In Ravels Eel wordt nog steeds vuurwerk afgeschoten en ondanks herhaaldelijke waarschuwingen heeft dat voor Wendy Jonkers zware gevolgen gehad.

Er zijn al twee veulens van haar minipaardjes overleden ten gevolge van het zware vuurwerk dat al wekenlang wordt afgestoken in haar buurt.

Vuurwerk leidt tot miskramen.

Het eerste stierf enige tijd geleden en was een vroege miskraam. Het tweede was echter bijna voldragen maar kwam er ook niet door omdat de merrie helemaal van streek was tijdens de geboorte omwille van het vuurwerk. 

Dankzij twee curettages en veel medische zorg heeft de merrie het gehaald maar dat neemt niet weg dat het verdriet voor de familie Jonkers groot is. De dieren zijn een deel van de familie.

Speciale therapie praktijk

Wendy heeft een speciale praktijk waar ze de dieren inzet bij therapieën voor langdurig zieke kinderen. Verder doet ze ook shows met de paardjes. De dieren zijn allemaal kerngezond, ze krijgen regelmatig bezoek van de dierenarts en hebben alle nodige inentingen en attesten om te kunnen worden ingezet bij deze medische sessies met kinderen.

Daarom dat de uiteindelijke kost zo hoog uitvalt. De dieren zijn bijna onvervangbaar, een merrie draagt het veulen meer dan 11 maand en de prijzen variëren nogal maar het blijven erg waardevolle dieren, vooral omdat het twe merrie veulens betrof.   

Stress

Het vuurwerk dat wordt afgestoken brengt de dieren in een staat van stress die nefast is voor de dieren. Het afsteken van vuurwerk is nu al wekenlang bezig ondanks het verbod dat in de gemeente is afgekondigd. Het lijkt ook grondvuurwerk te zijn met zware knallen.

De familie zou iedereen willen verzoeken om eindelijk eens op te houden. Nieuwjaar is al bijna twee weken voorbij. Hopelijk kan er inde toekomst iets worden gedaan aan deze situatie, want op deze manier is het niet langer houdbaar. Ook andere dieren zoals honden en dergelijke hebben erg veel last van vuurwerk.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren