Kerknet vormsel

Op woensdag 15 november 2023  is er van 20u tot 21u een startavond ivm de vormselvoorbereiding voor Weelde. St Michiel en St. Adrianus Ravels Eel

Het vormsel zal volgend jaar plaatsvinden op zaterdag 11 mei 2024.

De startavond zal plaatsvinden om 20u in kerk Sint Michiel in Weelde. Indien u meer info wenst, kan u contact opnemen met Hedwig Kussé via onderstaande weg:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het vormsel en de voorbereiding

Het sacrament van het vormsel is een belangrijk gebeuren in het leven van jongeren. Met het vormsel hernieuwen de vormelingen de doopbeloften en wordt van hen verwacht effectief toe te treden tot de groep van levende getuigen van Jezus. Een grote opdracht die een heuse voorbereiding vraagt! Als voorbereiding op het sacrament volgen de jongeren een aantal maanden vormselcatechese. Het vormsel is ‘geen verplichting’ maar een vrije keuze die ouders en kind samen maken

Hoewel het in onze streek de gewoonte is om het vormsel te ontvangen in het zesde leerjaar, is het vormsel eigenlijk niet gekoppeld aan een bepaalde leeftijd. Ook als volwassene kan je het vormsel ontvangen.

Ons kind wil gevormd worden. Hoe regelen we dat?

Het is belangrijk om te weten dat de ouders zelf initiatief nemen om hun kind aan te melden voor de vormselcatechese. De ouders worden uitgenodigd om contact op te nemen met de parochie waar ze wonen.

Hoe gebeurt de voorbereiding?

Na de aanmelding ontvang je van de parochie een uitnodiging voor een infomoment waarna je de kans krijgt tot definitieve inschrijving. Tijdens de voorbereiding maken de kandidaat-vormelingen kennis met de gelovige gemeenschap en het geloof dat ze belijdt. De kandidaat-vormelingen worden daarin bijgestaan door hun ouders, de catechisten en de priesters van de parochie.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren