kapel Rozenkrans Hegge

Toen vorig jaar de Heggestraat in deelgemeente Ravels werd opgebroken voor rioleringswerken moest ook de O.L.V. Rozenkapel en de daarbij horende lindenboom wijken voor de voortuitgang.

In de aankondiging die we in september publiceerden konden we ook lezen dat de Rozenkrans zou worden heropgebouwd door leerlingen van de afdeling Bouw van de Thomas More hogeschool.

"Heropbouw" verkeerd begrepen? 

Bij het woord “heropbouw” was iedereen van mening dat het oorspronkelijke kapelletje dat er al sinds generaties staat opnieuw zou worden heropgebouwd.

Groot was daarom de verwondering bij de omwonenden toen er enkele weken geleden een soort van obstakel met ijzeren staven in de plaats kwam van de gemetste kapel van weleer.

Bushokje belangrijker...

Nu alles klaar blijkt te zijn lijkt het of er veel meer aandacht is voor een bijna monumentaal bushokje in plaats van de kapel. In eerste instantie was wel geweten dat “het kapelletje” wat moest worden verplaatst omwille van de veiligheid, maar nu lijkt het wel dat het moest opkrassen omwille van een luxueus bushokje.

kapel Rozenkrans bushokje

De buurt ( voor alle duidelijkhied: niet het Buurtcomité van de Hegge) is kennelijk ook niet echt verkocht voor de rare contraptie  die nu de ingang van de Heggestraat ontsierd en is prompt met een referendum gestart in het Berichtenblad.

Omdat ook wij willen peilen naar de mening van de burgers van onze gemeente publiceren we hieronder ook een poll zodat iedereen kan kiezen wat hun voorkeur kan wegdragen.

REFERENDUM

 Indien het formulier niet kan worden geopend kan u op deze link klikken, hopelijk opent het formulier dan wel.....

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren