© RAWEPO

De Stuurgroep Turnhouts Vennengebied vernam eerder deze week via de media vernomen dat de Vlaamse minister voor Omgeving de gespreksavond met zowel landbouwers, als inwoners te Arendonk had geannuleerd.

Media blokletterden dat “de veiligheid niet kan worden gegarandeerd”. 

Insinuaties ?

Hiermee werd geïnsinueerd dat de veiligheid van de minister niet zou kunnen worden gegarandeerd omdat er sprake zou zijn van aangekondigd geweld of van bedreigingen. Wie de artikelen dan verder las stelde vast dat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd omdat “er een grote toestroom aan tractoren en andere voertuigen wordt verwacht wat een veilige verkeerscirculatie onmogelijk maakt”. Van dreigementen t.a.v. de minister was absoluut geen sprake. Niettemin werden de Kempense boeren met deze berichtgeving nogmaals in een kwaad daglicht gesteld.

Onterecht framen van Kempische boerengemeenschap

De VRT voegde er nog aan toe: “het is niet de eerste keer dat de Kempen problemen voor Demir opleveren.” Dit soort van zinnen is duidelijk gericht op framing van de hele Kempense boerengemeenschap. De Stuurgroep Turnhouts Vennengebied wil uitdrukkelijk tegen deze beeldvorming protesteren!

De Stuurgroep Turnhouts Vennengebied vraagt al van haar oprichting om een open en constructieve dialoog met de bevoegde minister. De Stuurgroep Turnhouts Vennengebied heeft al maanden geleden aan de bevoegde minister gevraagd om alle relevante informatie uit het stikstofdossier openbaar te maken. Op vandaag is dat helaas nog niet gebeurd.
Intussen heeft de Vlaamse Regering blijkbaar een definitief stikstofakkoord gesloten.

 De Stuurgroep Turnhouts Vennengebied veroordeelt alle vormen van geweld, chantage of bedreiging – ongeacht of ze van de boeren zouden komen dan wel van de overheid.

 Er zijn zonder twijfel mogelijkheden om een gesprek te organiseren waarbij de veiligheid van alle betrokkenen perfect kan worden gegarandeerd. De Stuurgroep Turnhouts Vennengebied kijkt uit naar de uitnodiging van de minister om samen rond de tafel te gaan zitten.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren