veeweyde subsidie 

Vlaams Dierenminister Ben Weyts (N-VA) steunt dierenasiel Veeweyde VZW in Weelde met een energiecheque van € 14.118.

“Niet enkel gezinnen en bedrijven werden geconfronteerd met een fors gestegen energiefactuur”, zegt Weyts. “De dierenasielen krijgen nu een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen van de afgelopen maanden, zodat ze hun goede werk kunnen verderzetten.”

Tot voor kort kregen dierenasielen helemaal géén structurele steun vanuit de overheid. In 2020 kwam daar onder Vlaams minister van Dierenwelzijn Weyts verandering in. Ondertussen kunnen de asielen rekenen op structurele financiële steun van Vlaanderen. Daarbovenop wou Weyts een eenmalige extra inspanning doen specifiek voor de fors gestegen energiefacturen.

Dierenminister Weyts heeft nu 663.000 euro uitgekeerd aan de dierenasielen om te helpen met hun hoge energiefactuur. Het concrete bedrag dat zal worden uitbetaald aan de dierenasielen is afhankelijk van de grootte van het asiel, en dus van het energieverbruik en de gemaakte kosten. Voor Veeweyde VZW in Weelde gaat het over een bedrag van € 14.118 euro.

“Dierenasielen doen fantastisch werk, dus we willen hen letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan”, zegt Vlaams minister Weyts. “De medewerkers en vrijwilligers voorkomen en verhelpen veel dierenleed. We mogen hen ook niet vergeten wanneer de energiefactuur aankomt.”

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren