operation storm tide1

Het Special Operations Regiment organiseert van 5 tot 16 september de oefening Storm-Tide-22.

Vanmorgen begonnen de vliegoperaties waarbij volgens de aanwezige, ervaren spotters hier en daar iets misliep. Ambulances reden af en aan na een drop en aan het geschreeuw af te leiden was er ergens iets grondig mis gegaan.

Op bovenstaande foto is het ook niet helemaal duidelijk of er al dan niet enkele parachutes in elkaar gestrengeld geraakten bij de sprong.

Oefenen van evacuatieoperatie

Zo’n 600 soldaten van de land-, lucht- en medische componenten zullen een task force vormen die wordt ingezet tijdens een nagebootste evacuatieoperatie van niet-strijders (Non-combatant Evacuation Operation - NEO).

De oefening zal deels plaatsvinden in de omgeving Weelde. Burgers en reservisten zullen de rol van geëvacueerde spelen. Zo waren ze voorafgaande aan de operaties reeds op BS ’t Spoor in Weelde Statie om de kinderen gerust te stellen dat het maar oefeningen zijn.

Onder hen bevinden zich ongeveer 200 studenten van de richting Veiligheid en Defensie. Deze oefening is voor hen de ideale gelegenheid om met Defensie in contact te komen en het leger in actie te zien.

operation storm tide2

Gewapende soldaten in straatbeeld 

Om het realisme te verhogen, gebeuren sommige activiteiten buiten de militaire oefenterreinen. Als gevolg daarvan kunnen ongewone activiteiten in een civiele omgeving plaatsvinden, zoals militaire bewegingen op straat, het afvuren van losse flodders, laagvliegende helikopters en vliegtuigen, parachutespringen en andere trainingen die lawaai kunnen veroorzaken. Deze acties zullen plaatsvinden van 11 tot en met 16 september en dit meer bepaald in het centrum van Ravels, Weelde en Ravels-Eel en rond het vliegveld van Weelde.

operation storm tide3

Nachtelijk vliegverkeer

Op het vliegveld van Weelde zullen zowel transportvliegtuigen (A400M) als helikopters (NH 90 & A109) landen en opstijgen. Tijdens de nacht van 13 op 14 september zijn er ook enkele nachtvluchten helikopter gepland. Het militair domein is niet toegankelijk voor publiek. Burgers die een kijkje willen komen nemen, worden niet toegelaten omwille van de veiligheid.  

In  samenwerking met de plaatselijke autoriteiten en de politie zal Defensie alles in het werk stellen om de overlast tot een minimum te beperken. Indien je ondanks de veiligheidsmaatregelen tijdens de oefening toch hinder of schade ondervindt, kun je contact met ons opnemen via het gratis telefoonnummer 0800/99 833 of met de plaatselijke politie.

INFO BROCHURE STORM TIDE OEFENING

1rawepo cameraFotoreportage © RAWEPO  |  Luc Jansens

operation storm tide4Jonge spotters onder het motto, jong geleerd is oud gedaan.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren