tanken2Tanken bij Garage Bols

Het is echt niet grappig meer… aanschuiven vanaf de rotonde van de Natuurpoort om het tankstation van Van Raak te bereiken aan de grens met Poppel.

We mochten het vanmorgen zelf ondervinden, dat zorgt voor een dik uur vertraging als het even niet meezit.

RTL berekende dat 120 km moet kunnen om te gaan tanken.

Lange rijen staan aan te schuiven bij tankstation Van Raak aan de grens in Poppel. In het weekend stond men zelfs aan te schuiven aan de Van Raak pomp in Weeldestraat.

Maar ook bij Garage Bols, voorbij het dorp richting Weelde zijn er problemen. Marc moest zelfs ingrijpen omdat het uit de hand dreigde te lopen. Hij is ondertussen parttime verkeersagent geworden en doet dit met volle overgave.

Sommige Nederlandse chauffeurs komen van heinde en verre om het Belgische goud te komen tanken, er is berekend door RTL  dat je tot 120 km (niet onze berekening) ver kan komen aanrijden.... dan nog is het goedkoper in België.
Maar ja, wat wil je? Met  geafficheerde prijzen die ver onder de € 2 liggen worden de Nederlandse automobilisten aangetrokken als vliegen.

Sommige chauffeurs rijden zelfs tweemaal op en neer om met verschillende wagens te komen tanken.  Het scheelt dan ook meer dan een slok op een borrel. Sommigen zijn slechts € 20  goedkoper al, maar bij anderen kan het oplopen tot wel € 40 tot € 50 voor één enkele tank. Dan ga je als Nederlander wel eens nadenken natuurlijk.

Met de verlaging van de accijnzen voor 17,5 eurocent blijft het alleen maar goedkoper worden in België.  Met en adviesprijs in Nederland van € 2,43 tegenover een Belgische van € 1,77 kan het nog wel een tijdje duren. In Nederland gaan de accijnzen pas per 1 april naar beneden, maar ook dan nog zal het prijsverschil merkbaar hoger zijn in Nederlandse tankstations.

tanken1tanken bij Van Raak in Weeldestraat

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren