lambrechts ucraine

Sander Lambrechts (25) verhuisde op zijn twee jaar van Oekraïne naar Ravels.

Hij werd neergeslagen wakker toen hij woensdag het nieuws over de oorlog las, “Ik voel me radeloos in deze situatie, ik kan niets doen.”

Sander: “Het is kortweg gewoon verschrikkelijk. Elke man krijgt een geweer in zijn handen geduwd. Voor vele onder ons is dit een ‘ver van mijn bed show’, maar het is nu voor elke Oekraïense burger de helse waarheid. Oekraïne wil bescherming van de Europese Unie en de NAVO, maar hier kregen ze door Poetin nooit de kans voor.”

Had u ooit verwacht dat er in Oekraïne een oorlog zou uitbreken?

“Ja, sinds de verovering van de Krim werden de plannen van Poetin duidelijk. De bevolking wist dat er een oorlog kon uitbreken. Poetin is een hebberige man en wil, zoals een kind, alles wat hij vraagt.”

Wat vindt u van de Belgische reactie?

Ik snap volledig dat België weinig kan doen. De maatregelen die ons land treft zijn slechts een kleine druppel op een hete plaat. Alhoewel dat deze acties wel een goed begin zijn om Oekraïne uit deze nachtmerrie te sleuren. Onze regering zou met man en macht moeten ingrijpen in het conflict.”

“België en de hele Europese Unie sturen  door deze “minimale” acties signalen naar Poetin dat hij kan doen en laten wat hij wil. Hij moet gestopt worden.”

Hoe voelt u zich bij de situatie?

“Ik ben echt gelukkig dat we een toekomst hebben opgebouwd  in een land dat goed beschermd wordt. Ik ben naar België verhuisd op een leeftijd van twee jaar. Ik voel me daarnaast ook erg gesteund in Ravels, ze steken mij een hart onder de riem. De Ravelse pieren zijn een sterk volk met veel medeleven.”

“Ondanks dat ik hier veilig ben, kan ik niet stoppen met denken aan mijn familie. Mijn oom en oma zijn sinds enkele dagen niet meer bereikbaar, weer een stap verder in de afgrond.”

Massaal protest in Berdiansk

Mensenmassa probeert de Russische agressors te stoppen, desnoods met de blote hand .

berdiansk

Haven van Berdiansk

De haven van Berdiansk, drie dagen geleden.

berdyansk port

Mensen uit Berdiansk (UKR) gaan confrontatie aan met Russische soldaten. 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren