© RAWEPO

Eerder deze maand gonsde het al berichten over het annuleren van de Agridagen die begin maart op Weelde Depot doorgang zouden vinden.

Met het vaccinatiecentrum en het covidtestcentrum nog volop in actie drong een snelle beslissing zich op.

Hallen bezet voor tests en vaccineren.

Toen begin januari werd geopperd dat de driedaagse beurs in Ravels niet zou plaatsvinden op de vooropgestelde data begin maart snapten we dat wel. De beslissing was ingegeven met in het achterhoofd om alle betrokken partijen te behoeden voor de mogelijke financiële gevolgen van een last minute afgelasting en ook het welzijn van de bezoekers, exposanten en medewerkers niet op het spel zetten. Bij vorige editie was men al door het oog van de naald gekropen toen de beurs net voor de uitbraak van de pandemie toch nog doorgang kon vinden.

De coronacrisis maakt het de organisatoren van beurzen en evenementen ook dit jaar niet gemakkelijk. Half januari heeft AgriBevents beslist om de Agridagen niet te laten doorgaan op 4, 5 en 6 maart. Het organisatieteam blijft echter niet bij de pakken zitten en stelt nu in overleg met de standhouders een nieuwe datum voorop. Het aftellen naar een blij weerzien met de landbouwsector kan beginnen!

Met de beslissing om de beurs uit te stellen wil de organisatie alle betrokken partijen behoeden voor de mogelijke financiële gevolgen van een last minute afgelasting en ook het welzijn van de bezoekers, exposanten en medewerkers niet op het spel zetten.

Huidige situatie te onzeker

“De huidige coronasituatie is te onzeker om begin maart een normale beurs te garanderen”, vertelt Voorzitter Georges Van Keerberghen. “Nochtans was de beursvloer al voor meer dan 95% ingevuld. Het feit dat wij in een uiterst onzekere periode kunnen rekenen op het engagement van zoveel bedrijven, steekt ons als organisatie een hart onder de riem.”

Nood aan een contactmoment AgriBevents dacht er in eerste instantie aan om de beurs meteen uit te stellen naar 2024. Maar de Voorzitter krijgt dagelijks tal van signalen dat heel wat mensen uit de landbouwsector nood hebben aan sociale en commerciële contacten.

“De coronacrisis begint duidelijk op iedereen te wegen. De mensen willen terug buitenkomen, elkaar ontmoeten en naar iets uitkijken”, vertelt hij. “Daarnaast gaven de afgelopen weken ook verschillende firma’s spontaan aan dat er - na het wegvallen van bijna alle andere landbouwbeurzen - nood is een contactmoment voor onze sector. Daarom hebben wij bij de ingeschreven exposanten een bevraging gelanceerd om de Agridagen uit te stellen naar een later tijdstip. Op basis daarvan en na grondige afweging van alle pro’s en contra’s, hebben we nu beslist om de vierde editie van de vernieuwde Agridagen te laten doorgaan in het weekend van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei. Dat was ook de keuze van 85% van de ruim 160 firma’s die op onze enquête hebben gereageerd.”

© RAWEPO

Ongedwongen sfeer

Alles hangt nu af van de verdere evolutie van de pandemie, maar het organisatieteam is alvast enthousiast.

“Uiteraard zullen wij de beurs enkel effectief organiseren als deze op een quasi normale manier kan plaatsvinden. Op basis van de huidige evolutie hopen wij toch dat de landbouwsector in mei in een ongedwongen sfeer zal kunnen bijeenkomen. Een losse babbel zonder horecaprotocol, dat is waar wij naar streven. Wij zijn ervan overtuigd dat het – na een lange periode van beperkt sociaal contact – een bijzonder hartelijk weerzien zal worden.” 

Financieel risico voor exposanten beperken

AgriBevents probeert maximaal het financiële risico voor de exposanten te beperken. “Iedere firma kan vrij kiezen om al dan niet deel te nemen aan deze uitgestelde editie, zonder financiële consequenties. Maar ook in het geval de beurs alsnog omwille van corona zou moeten worden geannuleerd, rekent de organisatie geen inschrijvings- of administratiekosten aan. Wij beschouwen onze exposanten als échte partners en willen met deze regeling bewijzen dat dit geen holle woorden zijn”, besluit Georges Van Keerberghen.

Vorige editie van 2020 kende de minipaardenshow veel succes bij de lokale bevolking.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren