IMG_8451_rawepoGisterenavond waren alweer een massa mensen verzameld in het Cultureel Centrum de Wouwer te Ravels.

Het jaarlijkse Sportlaureatenfeest kwam ook deze keer weer met een avondvullend programma waarbij de oorkondes en aankoopbons weer in dank aanvaard werden door de sporters die in de bloemen werden gezet. Dat de gemeente dit initiatief van de Sportraad naar waarde schat werd onderstreept door de aanwezigheid van de burgemeester Walter Luyten en zijn rechterhand Koen Rombouts die de honneurs waarnam en de oorkondes deskundig uitreikte.

IMG_8407_rawepoZo waren er ook deze keer weer een hele rits BMX-ers van de BMX Devils die aan het feest zaten, daar werd mee van start gegaan. Frans Schillebeeckx van RTV, nog immer goed bekend in onze contreien babbelde alles weer vakkundig aan elkaar, voor zover dat mogelijk is met sporters die liever de daden doen spreken.

IMG_8414_rawepoLater kwamen de echte grote kampioenen van "de Boomgaard", zoals elk jaar ook deze keer weer goed vertegenwoordigd door hun puike prestaties uit afgelopen jaar. Ze blonken uit in verschillende sportdisciplines zoals judo, bowling en zwemmen.

Oriëntatielopers hebben we in Ravels vooral bij de familie Keuppens waarvan er jammer genoeg slechts eentje aanwezig kon zijn wegens sportieve verplichtingen.

De Kromme Pijl van Poppel was dan weer verrassend sterk voor de dag gekomen bij de Vlaamse Kampioenschappen zodat ook zij met een mooie delegatie het podium op konden stappen.

IMG_8429_rawepoNa de pauze die stand up comedy gewijs werd opgeluisterd door een non met vuile praat en twee zussen die er ook wat van kenden stond al direct de grote attractie op het podium met onze Ravelse IJsprinses Elfje Willemsen. Na de flitsende filmbeelden werd Elfje op de rooster gelegd door onze moderator Frans zodat we wat meer inzicht kregen in de komende aspiraties van Elfje.

Dat de gevechtsporten niet enkel in de Boomgaard populair zijn wisten we al toen de laatste tijd Gerd Maes uit Ravels Eel regelmatig in het nieuws kwam. Ook hij was wegens een wedstrijd niet op het appèl net als de Poppelse Jackie Groenen die bij onze Noorderburen de overwinningen aan elkaar rijgt.

Arac is sinds jaren de atletiekclub waar de Ravelse jeugd zich aansluit om deze prachtige sporten die de atletiektak in zich draagt te beoefenen. Geen wonder dat ook hier enkele Ravelse atleten zijn doorgestoten naar de top op hun niveau.

IMG_8445_rawepoIMG_8442_rawepoDat de Kempen veel paardensportliefhebbers huisvest wisten we al, dat deze sporters ook prijzen mee naar huis brengen weten al veel minder mensen, toch waren jong en oud ook hier er in geslaagd om mooie prijzen te behalen in 2010.

Met een carrière van 40 jaar als scheidsrechter heeft René Snoeck zijn bijdrage wel geleverd in het regionale voetbalwereldje . Hoewel hij zich de laatste 5 jaar terug heeft toegespitst op de jeugd kunnen velen getuigen dat hij in al die tijd een geliefd "fluiter" was op onze velden.

Snoeck was er ook erg mee opgezet dat zijn eigen FC Poppel met het eerste elftal er vorig jaar in was geslaagd kampioen te worden in 3e provinciale C. Het hele elftal was dan ook aanwezig om deze prijs in ontvangst te nemen van sportploeg van het jaar.

MEER FOTOS VAN DE VIERING DER RAVELSE SPORTLAUREATEN 2010

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren