ORANGEBULL9

Vanaf maandag hebben de inwoners van Ravels die in de aanvliegroute van het vliegveld van Weelde wonen er een attractie bij.

Een C-130 Hercules vliegtuig van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht vliegt af en aan in de namiddag, maar ook in de late avonduren tot 24:00 uur doen ze hun landingsoefeningen.

ORANGEBULL

Probleem met C-130 Hercules toestel.

Oorspronkelijk waren er 2 toestellen voorzien om deel te nemen aan de oefeningen, maar net als in de Belgische Luchtmacht hebben ook onze noorderburen budgetproblemen en ligt er één toestel in de lappenmand. De 2 andere toestellen van de Koninklijke Luchtmacht zitten in het reguliere onderhoud zodat er maar 1 toestel voor de oefeningen beschikbaar is.

De oefening kadert in een toekomstige VN blauwhelmen missie in Mali. Specifiek voor deze missie wordt er ’s avonds gevlogen zonder licht met nachtzichtapparatuur op instrumenten.

Spotters opgelet !!

Daarom zijn er ook geen spotters op het vliegveld toegelaten, hoewel er toch een aantal mensen zich niet echt te storen aan deze veiligheidsmaatregel en bijna tot op de tarmac verschijnen.

Vliegtuigpotters met het juiste materiaal moeten echter ook niet met hun neus naast de startbaan te staan om mooie foto’s te nemen, dat blijkt duidelijk uit onderstaande beelden.

We zouden echter nogmaals willen vragen om rekening te houden met het verbod om het vliegveld te betreden. Er worden zware pakketten maar ook para’s gedropt en dit kan gevaarlijk worden voor al te nieuwsgierige toeschouwers.

Hal 5 van het vaccinatiecentrum davert op haar grondvesten....

Hoewel  Hal 5 op Weelde Depot soms davert van de rakelings overvliegende Hercules toestellen gaan de vaccinaties in het centrum van Weelde Depot gewoon hun normale gang. Niemand stoort zich eraan en de prikjes worden aan de lopende band verder gezet.

ORANGEBULL2

ORANGEBULL3

ORANGEBULL4

ORANGEBULL5

ORANGEBULL6

ORANGEBULL7

ORANGEBULL10

ORANGEBULL11

ORANGEBULL12

ORANGEBULL13

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren