heli front

Tussen 13 en 30 april 2020 zal het druk zijn op het vliegveld van Weelde.

Dan komt namelijk “Exercise Swift Blade” naar de tarmac van ons vliegveld voor een grootscheepse oefening, georganiseerd door het EDA (European Defense Agency).

Helikopter oefenveertiendaagse Swift Blade.

Swift Blade 2020, een multinationale helikopterploegoefening georganiseerd door het Europees Defensieagentschap (EDA), als onderdeel van zijn Helicopter Exercise Program (HEP), zal worden gehouden tussen 13 en 30 april. De deelnemers aan de oefening worden georganiseerd door de luchtmachtbasis Gilze-Rijen in België en de trainingsactiviteiten worden op verschillende locaties in België en Nederland uitgevoerd. Volgens de laatste informatie zou het zwaartepunt van de oefeningen liggen in Weelde.

Swift Blade 2020 wordt de grootste roterende vleugeloefening in Europa, met deelname van helikopterteams en waarnemers uit Oostenrijk, België, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland en Slovenië. Het doel van deze oefening is het verbeteren van de interoperabiliteit op tactisch niveau tussen helikoptereenheden door ze te gebruiken in een gecombineerde gezamenlijke, realistische en uitdagende omgeving.

Het EDA is een intergouvernementeel agentschap van de Raad van de Europese Unie. Momenteel nemen 27 landen - alle EU-lidstaten behalve Denemarken - deel aan dit initiatief, ter ondersteuning van de missie om de lidstaten en de Raad te ondersteunen bij hun inspanningen om de Europese defensievermogens te verbeteren (...).

Binnen het HEP, een van de toonaangevende defensieprogramma's van het EDA, worden regelmatig multinationale oefeningen, symposia en trainingen georganiseerd.

Spottersdag.

Als extraatje zou er voor de vliegfanaten een heuse “spotters day” worden georganiseerd. De liefhebbers zouden niet enkel van veraf met hun telelenzen paraat moeten staan. Volgens de laatste berichten zou de mogelijkheid bestaan om een echte static show te organiseren van de helikoptervloot om de fotografen te plezieren.

Binnenkort zal er hier meer definitieve info worden vrijgegeven over deze operatie.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren