boekenjagers

Facebook heeft bij vele mensen een kwalijke reputatie… al dan niet terecht.

Toch kan dit sociale medium ook de basis zijn van leuke, inventieve initiatieven zoals de Boekenjagers. Via deze facebookgroep  kan je op zoek gaan naar boeken die in de wilde natuur worden verstopt.

 

Boekenjagers laten overal boeken achter.

Ook in onze gemeente zijn er een aantal mensen actief in deze “Boekenjagers” groep.

Om deel te nemen hoef je zelfs niet eens een facebook account te hebben. Via deze link kan je zo zien of er onlangs nog boeken verstopt zijn in onze gemeente :

https://www.facebook.com/groups/173371763090905/search/?query=ravels

Bovenaan rechts kan je dan de locatie ingeven waar je boeken wil vinden, als er onlangs nog iets verstopt is krijg je deze berichten te zien en kan je er op uit trekken om het bewuste boek te vinden.

 

Ravelse Boekenjagers.

boekenjagers ravelsEén van de “boekenjagers” uit onze gemeente is Nancy Lemmens en ze wil meer boekenliefhebbers in Ravels, Weelde of Poppel aansporen om in de groep te stappen zodat ze in onze gemeente nog meer op boekenjacht kunnen gaan. Gisteren liet ze nog ergens een zwerfboekje achter waar je op kan gaan jagen....... Weet u waar het ligt, en belangrijker ..... Ligt het er nog??? (zie afbeelding hiernaast)

Je kan zelf ook meedoen en een boek achterlaten met een hint of foto's. Er hoort ook een  vindersbriefje bij zoals in dit voorbeeld :  pdfboekenjagersbriefje.pdf501 KB

 

"Ik ben al een tijdje lid samen met nog een paar mensen uit de regio Ravels-Weelde-Poppel.  Er zijn boekenjagers over gans Vlaanderen.  De bedoeling is dat je een boek leest en als je het hebt uitgelezen, dat je het dan ergens verstopt voor andere boekenjagers die op zoek gaan naar het boek.  Dit wordt gemeld op de facebookgroep met hints en eventueel foto's waar het werd verstopt." 

"Soms worden boeken ook goed zichtbaar gelegd in de hoop om toevallige vinders warm te maken om mee te doen met de boekenjagers.  Op dit moment zijn er nog maar weinig mensen die de groep kennen en dus weinig boeken om op te jagen in Ravels-Weelde-Poppel. "

"De boeken die verstopt worden, moeten verpakt worden in een doorschijnend plastic zakje en op de facebookgroep kan je bij bestanden een briefje terugvinden om bij het boek te stoppen zodat de vinders weten wat de bedoeling is.  Ik verstop maandag een aantal kinderboeken aan het Boshuis omdat er in de namiddag paaseitjes geraapt kunnen worden. “

 

deboekenjagers ravels

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren