voorpost front

Als tegenactie op het vreedzame protest van de bewoners van het opvangcentrum van het rode Kruis in Weelde probeerde Voorpost gisterenavond een tegenactie op poten te zetten aan het gemeentehuis in Weelde.
De uiterst rechtse organisatie die zich vooral tot doel stelt druk op de media uit te oefenen had opgeroepen om in grote getale naar het Ravelse gemeentehuis te komen om steun te betuigen aan hun eisen om de grenzen te sluiten en asielzoekers te weren.
 

Weinig bijval voor uiterst rechts gedachtegoed in Ravels...

voorpostHet was wel even bang afwachten maar de grote toeloop bleef uit. Naast enkele verdwaalde figuren met een Vlaamse vlag bleef het vrij rustig op het gemeenteplein. Buiten een levendige discussie met een toevallige voorbijgangster uit het andere kamp was er weinig opwinding te bespeuren. 
Er werden enkele korte toespraken gehouden die echter weinig konden toevoegen aan de conclusie die al was getrokken door de mensen uit Weelde, Ravels en Poppel. 
 
 

Ravels heeft een eigen mening.

 
Enkele reacties uit Ravels….
 
“We zijn er in Ravels niet van gediend dat anderen hier onze agenda komen bepalen. Als we iets te vertellen hebben zullen we dat wel zelf doen, daar hebben we geen oproerkraaiers voor nodig.
“OK, dat protest van afgelopen maandag had niet gehoeven voor de meeste inwoners uit Ravels maar als blijkt dat een aantal van hun vragen gerechtvaardigd zijn, mag men wel eens luisteren naar deze vragen. Ga zelf maar eens zeven maanden in een container zitten met wildvreemden. Ze mogen ook niet werken hé…” 
“We zijn in Ravels wel zo beschaafd opgevoed dat we alle mensen met respect proberen te behandelen, ongeacht hun afkomst en we zijn er trots op dat we ook deze crisis tot nog toe als gemeente goed hebben kunnen opvangen. “ 
“We zijn ook niet allemaal zo blij met de situatie van de vele vluchtelingen in onze gemeente, voor mij mogen ze morgen vertrekken, maar hebben  aan de andere kant ook nog geen echte moeilijkheden gekend buiten enkele interne incidenten.”
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren