pierre broeckx

Enkele jaren geleden stopte Pierre Broeckx, samen met zijn Liesje met de Lekkerbek, de meest befaamde frituur uit Weelde.
Vanaf dan begon Pierre aan het verwezenlijken van zijn oude droom, met de fiets naar Santiago De Compostella op bedevaarttocht.
Eerst moest er nog één en ander worden geregeld, de frituur moest plaats maken voor een appartementenblok, maar dat is nu allemaal een beetje achter de rug.
 

Trainen met DRW.

Pierre heeft de laatste maanden wat getraind door bijvoorbeeld deel te nemen aan enkele lange ritten mee te fietsen met   de toeristen van DRW. Zo was hij er fysiek klaar voor om de grote sprong te wagen.
Een bedevaarttocht naar Compostella vraagt een serieuze voorbereiding maar hoewel de meeste fietsers tegenwoordig met de gps de rit maken vertrok Pierre van morgen gewoon met een kaartje vooraan op zijn stuur. Wat vroeger werkte zal nu nog wel werken zeker….  
Het enige wat niet mocht ontbreken waren de sleutelhangers van de kleinkinderen aan zijn stuur om het geluk te brengen.
 

Tocht van 3 maanden.

familie broeckxDe buren van de Straatakkers in weelde hadden hun best gedaan om de boel wat op te fleuren, maar het weer werkte niet echt mee. Vanmorgen 08.30 h vertrok Pierre dan samen met schoonzoon Jan Goris en kleindochter Lotte voor een barre tocht van zo’n 2.000 km. Lotte draaide al snel af om de schoolpoort in te draaien maar Jan rijdt de eerste dag en flink eind mee tot in Antwerpen waar Pierre compagnie krijgt van een vriend die hem tot in een stuk van Frankrijk zal vergezellen. Als alles goed is zou hij zo'n 3 maanden onderweg zijn voor we hem terug in Weelde mogen verwachten.
Als hij eenmaal in Santiago is aangekomen is het plan om er nog een extra etappe aan te breien naar Fatima in Portugal, dat is nog eens een kleine 600 km verder. 
We wensen hem in ieder geval veel moed en een veilige reis toe. 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren