drone weelde

Wie in de buurt van het vliegveld van Weelde woont heeft ongetwijfeld de grasmaaier al gehoord die de laatste week zit te brommen …. in de lucht!
Gelukkig stond iemand van het rawepo team klaar met de camera in de aanslag..... het bleek een drone te zijn !!
 

"Lawaaimakertje"

 
Nadat het toestel visueel was geïdentificeerd namen we contact op met de instelling waar het vandaan kwam. Dezelfde dag kwam nog een bericht dat de PR dienst contact zou opnemen met ons om uitleg te verschaffen over de activiteiten van de firma.
 
De oefeningen worden gehouden door VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek uit Mol die blijkbaar regelmatig oefeningen houdt op het vliegveld van Weelde. In welk kader deze oefeningen worden gehouden is echter een raadsel. Sinds we  het bericht binnen kregen is het stil geworden….. Een toenadering van één van onze fotografen die kwam vragen of er nog foto’s konden worden genomen was geen goed idee. De brave man werd wandelen gestuurd, er waren geen pottenkijkers gewenst blijkbaar.
 
Het lawaaierige toestel heeft zo’n 4 meter vleugelwijdte, weegt 45 kg en vliegt met een snelheid van 130 km/h. De maximum hoogte is 3500 m en de actieradius bedraagt 400 km. Onlangs is via tests in Spanje aangetoond dat het toestel vliegveilig is voor een vlucht van 20 km buiten het visuele bereik.
 

 "Waarom al die geheimzinnigheid?"

 
  • Daarom rees bij ons volgende vraag, wat doen die gasten daar eigenlijk ? In welk kader worden die oefeningen daar gehouden, commercieel….. militair…… en wat is er wel zo geheim dat er liever geen foto’s van worden genomen?
  • Het volgende dat we ons afvroegen was of er wel rekening wordt gehouden met de regels van de privacy? We zien dit toestel dat duidelijk is waar te nemen regelmatig in de buurt van de “witte wijk” in Weelde opduiken.
 
Omdat we van VITO voorlopig geen antwoord krijgen op onze vraag voor informatie zullen we via andere kanalen aan deze informatie proberen te geraken. Het is voor sommige bewoners al erg genoeg dat de zweefvliegtuigen heel de zomer, soms op geringe hoogte boven hun hoofden hangen. Als daarbij nu ook deze moderne drones ons doen en laten in de gaten komen houden zal het snel klachten regenen.  Deze toestellen zijn dikwijls immers uitgerust met professionele camera apparatuur om opnames te maken.
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren