nijs ryan 
Club Brugge supporter Peter Nijs (34) uit Ravels tekende twee weken in Australië present om de blauw-zwarte numero uno live aan het werk te zien.
“Het is niet alleen een fantastische doelman, maar ook als mens scoort Mat zeer goede punten”, vertelt de heftruckchauffeur, al 10 jaar trouwe abonneehouder in de Noordtribune van het Jan Breydelstadion.

Peter Nijs gespot aan het Australische spelershotel met Mathew Ryan.

 
nijs asiacupDe hevige Clubfan waar Mathew Ryan begin deze week in een bijdrage in ‘Het Laatste Nieuws’ over sprak, blijkt bij nader inzien niet Ieperling Cédric Demets te zijn, die de afgelopen dagen op de Clubsite zijn aanwezigheid op de Asian Cup uit de doeken deed. Het resulteerde wel in honderden sympathieke reacties en ‘de ontdekking’ dat ook Kempenzoon Peter Nijs de afgelopen weken in Australië de doelman van Club Brugge scherp in het vizier hield. Meer zelfs, in vergelijking met Cédric, die een jaar in het Kangoeroeland zal rondtoeren, stapte Peter Nijs op 3 januari in Zaventem op het vliegtuig met het enige doel Maty drie wedstrijden – tegen Koeweit, Oman en Zuid-Korea – live aan het werk te zien.
 
 

"Ik spaarde al mijn overuren van 2014 op."

“Het was een geweldige ervaring”, blikt Peter, die op 18 januari weer vaste voet op Belgische bodem zette, met heel veel enthousiasme terug. “Het was er niet alleen genieten van de soms extreme zomerse temperaturen – vaak werd er 40 graden gemeten – maar vooral van de sterke prestaties van ‘onze doelman’. In de drie wedstrijden dat ik Ryan aan het werk zag, moest hij geen resem doelkansen verijdelen. De kansen die moesten gekeerd worden, pareerde Mat net zoals bij Club evenwel met brio. Een standbeeld voor de Clubdoelman heb ik in Sydney, Brisbane of Melbourne niet ontward, maar het mag duidelijk zijn dat hij hoe langer hoe meer bij de échte sleutelfiguren van de Soccerroos wordt gerekend.”
 
Opmerkelijk bij de trip van Peter Nijs naar Australië is dat hij van zijn werkgever in het prille begin van het jaar zo maar voor twee weken zijn koffers mocht pakken.
 

nijs cb sjaal" Deze beslissing was geen bevlieging, maar weloverwogen!"

Deze reis werd niet in een bevlieging geboekt”, maakt de goedlachse Clubfan duidelijk. “Ik was er in 2014 snel van overtuigd dat Mathew Ryan, na zijn titularisrol op het WK in Brazilië, ook tijdens de Asian Cup de eerste keus zou zijn. De Clubdoelman heeft sinds zijn verblijf in Brugge al duizenden harten veroverd en daar reken ik uiteraard mezelf bij. Ik vond het dus meer dan de opoffering en vooral de centen waard om hem een tweetal weken  in zijn thuisland scherp in het vizier te houden. Ik had afgelopen jaar voldoende overuren vergaard om deze droom werkelijkheid te doen worden. Ik heb me dat geweldig uitstapje nog geen ogenblik beklaagd. Het waren twee schitterende en vooral onvergetelijke weken. Ik heb Mathew twee keer live ontmoet. De eerste keer tijdens een training van de nationale ploeg en bij een stadswandeling zag ik de spelersbus voor een hotel staan. Ik trok mijn stoute schoenen aan en had enorm veel mazzel Ryan in de lobby tegen het lijf te lopen. Er volgde een kort gesprekje waarbij Maty het gewoon ‘crazy’ vond dat een Clubsupporter er zoveel centen en inspanningen voor over had om hem live aan het werk te zien. Mijn respect voor de Clubdoelman was al onnoemlijk groot en is sedert mijn verblijf en het persoonlijk contact alleen maar toegenomen.”
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren