van loon kerstmis
Op de Linieweg in Ravels weten ze hoe de maand december wordt ingezet. Dan halen ze bij de familie Van Loon – Van den Ouweland de kerstspullen van zolder en wordt de kamer omgetoverd tot een soort Bethlehem/Turnhout kermis. Sus en Monique maken er een punt van om alles tot in de puntjes te verzorgen en maken de tafereeltjes tot in het laatste detail waarheidsgetrouw na.
Zo staat er dan tegen het begin van de maand een miniatuur Bethlehem vol  figuurtjes, dieren en allerhande  zelfgemaakte zaken die je in de buurt van zo’n stal kan tegenkomen.
 

1-IMG 85591-IMG 8562Echte Boomse pannen op dak.

De stal is helemaal met de hand gemaakt en heeft zelfs echte Boomse dakpannetjes  die Sus eens op de kop tikte op een markt tegen 1 Bef/stuk. Hij kocht dan maar de hele voorraad van de man, zo’n 4.000 stuks. Omdat de familie door de komst van de kleinkinderen toch met zijn tijd wilde  meegaan is er naast de klassieke kerstsfeer ook een stuk modern entertainment toegevoegd met fluo lichtjes, rollercoaster, ijsschaatsbaan en mini reuzenrad. Helemaal in de sfeer van Turnhout Kermis in betere tijden. 
 

Sus de kunstenaar weet raad met het penseel en de figuurzaag.

1-20141205 212252De meeste mensen in Ravels kennen Sus wel, hij is één van de dorpsfiguren van de gemeente die je wel blijft herinneren. Altijd goedlachs en bereid om een handje te helpen, zeker als het in zijn kraam past. Zo is hij een fervent figuurzager, alles heeft hij al wel eens uitgezaagd. Basisschool de Kleine Wereld en het WZC zijn trouwe klanten. Zijn specialiteit zijn dieren, zijn volledige oeuvre bestaat uit zo’n 180 verschillende soorten…. Gaande van katten, honden, konijnen, tot olifanten, kamelen, apen  en  beren toe. Voor het woonzorgcentrum wordt regelmatig een nieuw project verzonnen en steeds mag Sus zijn zaagjes bovenhalen, de hartjes, sterren en onderwater figuurtjes die je al eens bent tegen gekomen in het home zijn allen van zijn hand.
Ook met het penseel kan Sus goed overweg, aan zijn album te zien heeft hij al wel een paar honderd bos en wild tafereeltjes geschilderd, allemaal heel erg natuur getrouw en met een kennersoog tot in het laatste detail. Met deze meesterwerkjes staat hij ook jaarlijks op de hobby tentoonstelling en als je ze nog nooit hebt gezien wordt het echt weleens tijd om er volgende keer een kijkje te gaan nemen.  
 

Smoutebollen met koninklijke stamboom.

1-IMG 85841-IMG 85511-IMG 8585Ondertussen heeft Monique, de vrouw van Sus al een beslag smoutebollendeeg klaar gemaakt en steken we onze journalistenvoeten onder tafel om te genieten van enkele bordjes echte smoutebollen. Monique geeft het recept aan niemand prijs en verklapt ook niet waar het vandaan komt. Noem dit vooral niet oliebollen weten ze er beiden snel aan toe te voegen, dit zijn de enige echte smoutebollen, gebakken in echte smout. Binnen enkele weken, op zondag 21 december staat Monique dezelfde lekkernijen weer te bakken op de smoutebollenbak van Weelde-Statie. De liefhebbers kunnen er al terecht vanaf 11.00h voor een hele zak lekkers, bestrooid met witte poedersuiker.
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren