IMG 1678

Waar het verhaal van “De Weelde” begon is onbekend maar we zijn er vrij zeker van dat er op het einde van de avond onder de invloed van wat alcohol wilde zeemansverhalen zijn bij gesleurd om het project echt van de grond te krijgen. 


Feit blijft dat zondag 20 juli  de sierlijke motorsailer “de Weelde” te water zal worden gelaten met alle traditionele  protocollen die daarvoor vereist zijn.

Hoelang het geleden is durven we betwijfelen, bronnen spreken over drie, maar andere kwatongen beweren dat het project al vele jaren broedde in het brein van één der initiatiefnemers, Luc van Gils. De twee andere projectleiders, Louis Porto Carero en Ronny Willems gebaren van krommen haas en vinden het wel  goed dat er wat mysterie rond hun scheepsavontuur wordt gespoten.

de weeldeHet begon met de aanschaf van een motorsailer jacht van 33 voet in Edam. Het flink gehavende bootje had toen nog  een andere naam : de Mytelure.  Ondertussen zijn we vele werkuren verder en zijn de drie musketiers  Luc VG, Louis PC en Ron W klaar om hun pronkstuk aan de wereld te toenen.  

Zondag om 14.00h zal Nele Van Steen uit Weelde,  de Jonge Maagd van dienst die ternauwernood is gevonden,  de honneurs waarnemen en “ De Weelde”  met champagne dopen en haar goede en behouden vaart wensen. Dit alles zal plaats grijpen aan de brug in Ravels waarna koers wordt gezet naar de jachthaven  “ Het Gevaer”  iets verderop richting Turnhout aan de bassin waar vrienden en sympathisanten op een hapje en een drankje worden getrakteerd. 


Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren