IMG 0750 001

Wat gaat het worden…. Twijfels alom, vanwege de veelvuldige regen de laatste dagen, maar ook omdat juist op 1 november 2021 de coronaregels weer verstrengd zouden worden. Maar eigenlijk weten we dat er met Allerheiligen altijd gescoord wordt bij KSK Weelde, door de mountainbikers wel te verstaan !

IMG 0756Ook nu werd er weer in grote getalen en in het bezit van een Corona Safe Ticket afgezakt naar de voetbalterreinen aan Baetenheide om deel te nemen aan de inmiddels 26e Rondom Weelde. Zelfs de regen ruimde even baan en zo kon er onder prima omstandigheden weer recreatief gesport worden.

 

De organisatie, WTC De Rappe Wielen i.s.m. de Sportdienst van de gemeente Ravels, kon rekenen op welgeteld 871 deelnemers, dat was boven de vooropgestelde prognoses. Uit de statistieken achteraf bleek dat vanuit alle windstreken volk kwam afgezakt naar ons Kempendorp.  Uiteraard kwam het merendeel uit groot Ravels en omstreken, maar er waren er ook die heel wat kostbare liters brandstof verreden alvorens in Weelde te geraken.VTT DRW20211101 290 M Voorbeelden daarvan waren fietsers uit Zemst bij Mechelen, Stekene, Lebbeke, Merelbeke en zelfs Sint Lodewijk bij Kortrijk. En ook onze Noorderburen gingen de grens over, komende van Baarle-Nassau, Alphen en Ulicoten, maar ook van verder af zoals Sint Willebrord, Middelburg en Spijkenisse bij Rotterdam, en dat ondanks het feit dat 1 november niet eens een vrije dag is in Nederland. Ook altijd leuk is het uiteraard als er wat bekendheden uit het wielrennen opduiken in ons dorp, deze keer spotten we bijvoorbeeld David Van der Poel, Yorben Van Tichelt, Dries Van Gestel en gewezen profs Danny In 't Ven en Frans Staes.249446865 4503824339655460 2108678412588237651 n

 

Dit alles is alweer het bewijs dat onze bossen en natuur echt wel een grote aantrekkingskracht hebben, ook bij mountainbikers. De boswegen, de dreven en de single-tracks lagen er vanwege het natte weer van de laatste dagen wel wat drassig bij, maar het was doenbaar. De vele bossen, ook die van Reusel-De Mierden, toonden een schitterend kleurenpalet en waren een pracht om door te fietsen.

 

Vastleggen in volledig scherm 3112021 154758De reacties na afloop, zowel in de kantine van KSK Weelde als op de diverse mountainbike-forums, toverden weer een brede glimlach op het gezicht van de grote groep helpers aan deze toertocht. “Wat valt er nog te zeggen over deze absolute klassieker? Altijd een doordacht parcours met veel afwisseling, en nu ook een slimme zelfscan aan de inschrijving (had ik nog nooit gezien). Misschien nog een hamburgerkraam in ’t vervolg. Top!” en  “Het was een zeer aangenaam toerke. Lekker vettig, vele toffe singletracks, atb parkoerke, prima organisatie en heel buffet aan bevoorrading”, het zijn slechts 2 voorbeelden van gelezen citaten die de inrichters een enorme voldoening geven.

Tussen de deelnemers uit eigen regio zaten grote groepen van ondermeer WTC/ATB Den Eel, de Powerbikers, de IJsklokjes, ATB Kempen, en de clubs uit Oud Turnhout en Oosthoven. Ook zij droegen bij tot het succes van deze “Rondom Weelde”. 

 IMG 0759

Het bestuur en de leden van De Rappe Wielen willen via deze dan ook vele sportievelingen bedanken voor hun komst. De organisatie kreeg de steun en hulp van heel wat instanties en personen en is deze daarvoor dan ook bijzonder erkentelijk : voor hun steun, samenwerking en medewerking : De Heer Burgemeester en Schepenen en de Sportdienst van Ravels, KSK Weelde, Comité Gilseinde, Natuur & Bos en de diverse Boswachters en Jachtrechthouders, Defensie, de Kempische Aeroclub, ATB Kempen, alle sponsors, Ann, Linda, Peter, Rita, Hilde en Jacqueline en Nienke. Merci allemaal.

De volgende en 27ste  uitgave volgt op dinsdag 1 november 2022. Schrijf maar op dat het ook dan weer oké zal zijn !

 

FOTOREPORTAGE DRW : Rondom Weelde 2021 (PdR)

FOTOREPORTAGE RAWEPO : 26e Rondom Weelde (Rawepo @LJ)

 

Namens het bestuur van WTC De Rappe Wielen / Inlichtingen P. de Rijk : Tel. 0471 830 142 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren