20190202 Volleybal Power U17 0038

Onder het motto, het moet niet altijd voetbal of koers zijn trokken we vanmorgen voor een reportage naar sportzaal de Vond in Poppel om een wedstrijd van de  U17 van Power te bekijken.

De ploeg van coach Charlotte Bax nam het vanmorgen op tegen de U17 van Noorderkempen E.

VC POWER

VC Power bestaat al 25 jaar, hoog tijd dus voor een nadere kenismaking en hoe beter dan met een bezoekje aan een jeugdteam. De volleybalclub die na de stopzetting van Povoc in 1987 in de jaren negentig van vorige eeuw een doorstart maakte speelt momenteel met enkel damesploegen wegens een gebrek aan interesse aan mannelijke kant. De meisjes daarentegen zijn goed vertegenwoordigd met niet minder dan 5 damesploegen. 

Daarnaast spelen ze bij VC Power nog met 2 ploegen meisjes scholieren, 1 ploeg meisjes kadetten en 2 ploegen meisjes miniemen.

Met de U11 beginners en pupillen is vanaf dit seizoen gestart in het Start2Volley project. Ze hebben hier 1 ploeg jongens en 2 ploegen meisjes ingeschreven voor de beginnerscompetitie in tornooivorm. Met de jongens wordt er terug gestart met de opbouw van een ploeg

Sinds enkele jaren is VC Power ook actief met een volleybalspeeltuin, Kinderen vanaf het eerste leerjaar leren er spelenderwijs bal gewenning en het volleybalspel.

20190202 Volleybal Power U17 0048

Klinkende zege in 3 sets.

De rijzige juffrouwen wisten in de eerste set de tegenstander af te houden toen het belangrijk werd… Onze Ravelse dames lagen wel de hele tijd aan de leiding maar plots vreesden we toch voor een terugkeer van de ploeg uit Vlimmeren. Gelukkig konden ze het tij omkeren en wonnen ze de eerste set met 25-19.

Er zitten enkele dames bij deze U17 ploeg die al kunnen doorstromen naar de Dames. Zo zijn bijv. Franceska O’Neill, Nele Herijgers, Manon Devue en Julia Boers al regelmatig te bewonderen  in de Dames 2 kern. Het team heeft enkele grote stappen gezet tegenover vorig seizoen en staat op dit moment op een mooie derde plaats in de rangschikking. Ze waren de enige ploeg die kon winnen tegen de leider uit de rangschikking, Amigos Van Pelt uit Sint-Antonius-Zoersel.

In de tweede set raasden ze over hun tegenstander die even geen raad wist meer met de opslagen en de mooie combinaties die onze meiden uit hun mouw schudden. Met 25-8 ging ook de tweede set naar PoWeR.

Ook in de derde set was het  al PoWeR U17 A wat de klok sloeg. De ploeg van Noorderkempen wist niet meer van welk hout pijlen maken en werden ook in deze set met 25-16 naar huis gestuurd.

De meiden waren dan ook tevreden met hun uitslag en mogen stilaan rekenen op de derde plek in de reeks Meisjes U17 Regionaal reeks 4.

De uitslagen van de Power teams kan u volgen op https://www.volleyscores.be/

Binnenkort gaan we zeker nog eens terug een kijkje nemen bij een wedstrijd van de Dames A. Er is altijd veel ambiance en de teams kunnen alle supporters gebruiken.

Ploeg U17

Boers Julia, Devue Manon, Dierckx Cato, Herijgers Nele, O'Neill Francesca, Van Loon Merel, Isa De Kort, Jilske De Rijk, Stien Seghers

1rawepo cameraU17 A PoWeR - Noorderkempen E |  © RAWEPO

Klik op bovenstaande link of onderstaande afbeelding voor een fotoreportage van de wedstrijd.

20190202 Volleybal Power U17 0047 

1 filmcameraVideoreportage Power U17 A wint met 3-0 cijfers  |  © RAWEPO

Als u nog geen beeld hebt is de film nog niet volledig opgeladen..... kom straks even terug aub....

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren