dakkoffer

Tegenwoordig kunt u alles online kopen en wordt het bij u thuis afgeleverd. Dit is natuurlijk ontzettend makkelijk.

Toch kan het lastig zijn om een product te kopen dat u van tevoren niet kan zien. Daarom hebben wij in deze blog tips op een rij gezet over het bestellen van een dakkoffer of auto-onderdelen. Zo kunt u met een gerust hart de beste keuze maken. 

Hoe werken auto-onderdelen? 

Uw auto bestaat uit verschillende systemen met ieder hun eigen functie. Denk aan het remsysteem, de motor, of de carrosserie. Veel van deze onderdelen zijn gevoelig voor slijtage en moeten regelmatig gecontroleerd en vervangen worden. Een aantal onderdelen die vaak worden vervangen zijn remblokken, bougies en roetfilters, maar ook vloeistoffen zoals de motorolie en koelvloeistof. Deze zijn gemakkelijk zelf te vervangen en dit kan kosten schelen op de jaarlijkse keuring. 

schokdemper

Als uw auto-onderdelen versleten zijn, wilt u ze op tijd (laten) vervangen. Zo blijft uw auto in goede conditie en voorkomt u meer schade. Bij een garage weet u niet altijd waar de onderdelen vandaan komen. Ook betaalt u vaak een meerprijs voor de onderdelen. U kunt ervoor kiezen om zelf uw onderdelen te bestellen, en te laten inbouwen door een monteur. Zo bespaart u op materiaalkosten en weet u zeker dat de onderdelen van goede kwaliteit zijn.  

Tips voor het bestellen van auto-onderdelen 

Door zelf uw auto-onderdelen te kopen, heeft u meer keuzevrijheid. Zo kunt u beslissen welk merk, prijsklasse en kwaliteit het beste bij uw situatie passen. Toch kan het moeilijk zijn om de juiste auto-onderdelen online te vinden. Daarom hebben wij deze tips voor u:  

Kijk naar de OEM nummers. OEM staat voor Original Equipment Manufacturer. Dit is dus een nummer dat door de originele fabrikant aan het onderdeel is gegeven. Een vervangend onderdeel dat volgens dezelfde maten is gemaakt, heeft ook hetzelfde OEM nummer. U kunt dit nummer vaak op het onderdeel vinden, meestal bestaat het uit een reeks letters en cijfers. 

bougies

Zoek aan de hand van uw automodel. Op sommige websites kunt u uw automerk, model en bouwjaar invoeren, om zo passende onderdelen te vinden. Bij Winparts.be kunt u zelfs het chassisnummer invoeren voor extra zekerheid. Dit geeft u al veel meer inzicht in welke onderdelen geschikt zijn voor uw auto. 

Let op de specificaties. Controleer wat de afmetingen van het originele onderdeel zijn, en zorg dat het nieuwe onderdeel hieraan voldoet. 

Kies de kwaliteit die bij u past. Sommige merken hebben onderdelen van originele kwaliteit, maar er zijn ook merken die een betere verhouding bieden tussen prijs en kwaliteit. Deze slijten vaak wel sneller. Als een onderdeel moeilijk te vervangen is, is het soms voordeliger om voor de duurdere variant te gaan. Op de lange termijn bespaart u dan in arbeidskosten.  

Auto-onderdelen kopen 

Auto-onderdelen bestelt u het liefst bij een betrouwbare webshop. Bij Winparts vindt u een groot aanbod aan onderdelen voor het onderhoud van uw voertuig, maar ook handige accessoires zoals dakkoffers, dakdragers en fietsendragers.  

Met onze deskundige klantenservice en complete productkennis, willen wij u de regie over uw auto-onderhoud geven. Zoek eenvoudig onderdelen met chassisnummer, OEM of uw autogegevens. Met onze snelle levering haalt u het meeste uit uw auto.  

distributie

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren