fitness david lloyd

Heb je wel eens gedacht aan je voorouders, vele duizenden jaren terug, die leefden in een tijdperk zonder sportscholen of fitnessapparatuur?
Hoe hun dagelijkse routine eruit zag? Wel, een full body workout komt het dichtst in de buurt van de waarheid!

In deze tijden hing overleven af van een combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en veelzijdigheid. Ze wisten niet wat een 'leg day' of 'chest day' was; elke dag was een proef voor het hele lichaam. Een sterk lichaam behoeft een holistische benadering, en dat is precies wat een full body workout voorstelt – een terugkeer naar onze evolutionaire wortels, waarbij het hele lichaam centraal staat.

Full body fitness in een notendop

In de meer recente historie heeft de full body training zich prominent gevestigd in de bodybuildingscene. Met name in de jaren '50 en '60 begon de term steeds meer gebruikt te worden, toen bodybuilders en sportliefhebbers elk belangrijk spiergroep in één sessie trainden. Het principe was eenvoudig: het hele lichaam trainen, een dag rust, en dan weer herhalen. Idealiter doe je dit verdeelt over drie trainingsdagen per week. 

Waarom full body training een goede keuze is

De voordelen van een full body workout zijn talrijk:

  • Frequente spierstimulatie: Je traint elke spiergroep meerdere keren per week, goed voor snellere spieropbouw en krachttoename.
  • Verhoogde calorieverbranding: Train je meerdere grote spiergroepen tegelijk, dan stijgt je hartslag en versnelt je stofwisseling, wat helpt bij spierbehoud en vetverlies.
  • Hormonale voordelen: Je stimuleert de productie van groeihormonen en testosteron met een full body workout, twee zaken die centraal staan bij spiergroei en vetverbranding.
  • Flexibiliteit in planning: Mis je een trainingsdag? Dan is dit niet een heel groot probleem, want je hebt de meeste spiergroepen die week toch al getraind!
  • Evenwichtige spierontwikkeling: Voorkom disbalansen en bouw een gelijkmatige spierbasis op.
  • Minder risico op overtraining: Minder kans op overbelasting door een spiergroep slechts met een paar oefeningen per sessie te pushen.

Kortom, begin je met trainen met een full body workout, dan beschik je over een zeer efficiënte manier van training, alsmede een goed beginpunt om je fitnessroutine meer of nieuw leven in te blazen. Het is een bewezen trainingsoptie voor zowel beginners als gevorderden, die aan de slag willen met een uitgebalanceerde aanpak van kracht en fitness.

Fitnessen in stijl 

Wil jij met een frisse start beginnen, op een plek die speciaal is ingericht voor de sport- en wellnessbeleving? Ontdek dan de voordelen van trainen bij David Lloyd Antwerpen. Met of zonder expertbegeleiding, hier zul je ongetwijfeld stappen maken om het beste uit jezelf te halen!

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren