Rawepo DNG

Nu de arbeidsmarkt krap is, is het voor bedrijven lastig om alle vacatures snel en op het juiste niveau ingevuld te krijgen.

Vooral kleinere bedrijven hebben daar last van, en met name als ze op zoek zijn naar personeel op management niveau.

Grote bedrijven hebben zelf recruiters in dienst, die niets anders doen dan de beste kandidaten zoeken voor openstaande vacatures. Kleinere bedrijven kunnen het zoeken naar personeel uitbesteden aan een recruitment bureau. Het is van belang om voor een bureau te kiezen dat gespecialiseerd is in de sector waarin het bedrijf actief is.

Food- en agri-markt

Een sector die op dit moment heel erg in beweging is, is de food- en agri-markt. Er is een grote transitie gaande in de landbouw om de productie van de grondstoffen op een andere manier te doen vanwege de vereiste lagere uitstoot van stikstof. Er is een grote behoefte aan werknemers op HBO niveau, die in staat zijn om op basis van een toekomstvisie beslissingen te nemen. Een recruitment agency heeft daarnaast het doel om personeel te vinden dat past bij de organisatie en de cultuur van het bedrijf waar de vacature moet worden vervuld.

Waar wordt personeel gezocht?

Als bedrijven een recruitment bureau inschakelen zal dat bureau op zoek gaan naar geschikte kandidaten voor een functie. Meestal zal het recruitment bureau eerst een screening doen van de kandidaten, maar er zijn ook bedrijven die zelf graag vanaf het eerste moment betrokken willen zijn bij de gesprekken met potentiële kandidaten. Kandidaten worden gezocht onder succesvolle werknemers die wel een baan hebben, maar graag een stap vooruit willen zetten. Dit zijn latent werkzoekenden. Er zijn ook recruitment bureaus die actief succesvolle managers benaderen, die niet op zoek zijn naar een andere werkomgeving. Dit worden headhunters genoemd.

Tijdelijk of permanent?

Als bedrijven op zoek zijn naar personeel op HBO niveau gaat het lang niet altijd om een vaste werkkring. Vooral als er veranderingen in de bedrijfsorganisatie moeten worden doorgevoerd, of als er sprake is van projecten, wordt gebruikgemaakt van tijdelijke krachten. Met name als het om werknemers met een hogere opleiding gaat, worden de recruitment bureaus die deze mensen beschikbaar hebben detacheringsbureaus genoemd. Met het bedrijf worden contracten afgesloten voor 6 of 12 maanden. Daarna zijn de werknemers weer beschikbaar voor een volgende opdracht. Er zijn ook bedrijven die de werknemers aan het eind van de detacheringsperiode in dienst nemen.

Waarom recruitment bureaus inhuren?

De grootste voordelen van het inschakelen van een recruitment bureau is, dat bedrijven kunnen profiteren van de gespecialiseerde kennis van deze bureaus in hun sector en van het grote netwerk dat deze bedrijven hebben opgebouwd. Het effect daarvan is, dat er sneller personeel wordt gevonden dat de juiste kwalificaties heeft. Bovendien worden de kandidaten gescreend door het recruitment bureau. De nadelen van het werven van personeel via een externe organisatie zijn dat bedrijven erop moeten vertrouwen dat de juiste mensen worden geselecteerd. Een ander nadeel zijn de hoge kosten van een recruitment bureau.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren