artevelum opendeur
Sinds Ann Severijns in 1977 de Gordijnschuur oprichtte is er veel water naar de zee gevloeid.  
De Gordijnschuur veranderde ondertussen van naam en locatie maar arteVelum blijft een certitude.
ArteVelum Opendeurdag Banner 160x600 

Opendeurdagen 1e weekend oktober

Om alle productgroepen eens voor te kunnen stellen aan het grotere publiek is het eerste weekend van oktober - aanstaande weekend dus - een groot opendeur evenement gepland waar u vrijblijvend een kijkje kan gaan nemen naar alles wat arteVelum te bieden heeft.
 

Geschiedenis arteVelum – Gordijnschuur….

Oprichting van de zaak

In 1977 begon Ann Severijns in een kamertje van 4 bij 4 meter met de verkoop van gordijnstoffen aan particulieren. In het begin enkel na haar gewone dagtaak, maar al snel bleken de klanten de weg naar Poppel zo goed te vinden dat ze er haar hoofdberoep van maakte.
 

gordijnschuurGordijnschuur

In 1979 werd het kamertje echter te klein, en werd er verhuisd naar een oude schuur naast het huis. Deze schuur, die in haar geschiedenis al dienst had gedaan als overslagplaats voor de grenstram en als stal, kreeg dus een onverwachte bestemming als gordijnenzaak. Een nieuwe naam vinden voor deze zaak was natuurlijk niet moeilijk meer..."De Gordijnschuur". Leo Nooyens, de echtgenoot van Ann, sprong bij in de zaak om het opmeten en plaatsen voor zijn rekening te nemen.
 

De groei

In 1982 werd een tweede schuur bijgebouwd en kreeg de oude schuur een nieuwe bestemming als opslagplaats. Het atelier werd uitgebreid en bijkomende mensen werden aangeworven om de raamdecoratie te plaatsen. In totaal staan er ondertussen en 17-tal mensen tot uw dienst. Ongeveer 65% van de klanten komt uit Nederland, waar we in de provincie Noord-Brabant actief zijn. In België bestrijken we een groot deel van de provincie Antwerpen.
 

De opvolging

In 2001 kwam Bart, de zoon van Ann & Leo, bij in de zaak. Plannen voor de langere termijn werden gemaakt, met in 2005 een vernieuwing van de showroom tot gevolg.
 

Team-3arteVelum

Door de opkomst van nieuwe systemen, en de wens om een completere en meer inspirerende winkelervaring mogelijk te maken, was een grotere showroom noodzakelijk. Die werd gevonden aan het industrieterrein van Poppel, aan de Goirleweg 5. Deze werd op 1 oktober 2011 geopend, en biedt ruim 400 m² inspiratie voor uw interieur. De nieuwe showroom biedt naast de ruimte voor 70 levensgrote showroommodellen en 2.000 stalen, ook plaats aan de aanvullende nieuwe productgroepen behang, tapijt en buitenzonwering.
Hoewel de naam Gordijnschuur al meer dan 30 jaar een begrip is, dekt hij door de nieuwe productgroepen de lading niet langer. Daarnaast is de nieuwe showroom ook in geen enkel opzicht te vergelijken met de schuren waarin de eerste 2 winkelruimtes gevestigd waren, een naamsverandering drong zich op.... 
De rest is alweer bijna geschiedenis. Wees welkom dit weekend op het opendeur weekend van arteVelum.
 

Waar kan u arteVelum vinden?

 

Goirleweg 5

2382 Poppel (België)

 
artevelum route

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren