Ravels faire gemeente

De Gemeente Ravels roept inwoners op om steun uit te spreken voor fair en duurzaam engagement door deelname aan de postkaartenactie

“Ik verkies een Faire Gemeente!”

faire gemente

Ravels neemt samen met 130 andere Vlaamse gemeenten deel aan de actie "Ik verkies een Faire Gemeente!".

Een initiatief dat vandaag gelanceerd wordt, bij de start van de Week van de Fair Trade. Inwoners van Ravels kunnen zich nu tot en met 15 november uitspreken voor het belang van de titel van hun gemeente als Faire Gemeente.

Zo erkennen ze de jarenlange inzet voor een lokaal mondiaal beleid van het bestuur, de ambtenaren en de trekkersgroep in Ravels en geven ze het signaal aan het volgende bestuur dat de titel moet worden verdergezet. Want 20 jaar nadat de eerste Faire Gemeente de felbegeerde titel binnenhaalde, is de campagne meer dan ooit nodig.

Net als 130 andere Vlaamse gemeenten, neemt ook Ravels deel aan de actie: “Ik Verkies een Faire Gemeente!”. Vanaf vandaag tot en met 15 november kunnen inwoners zich uitspreken voor het belang van de titel van Ravels als “Faire Gemeente”. Inwoners kunnen dit doen door een ondertekende postkaart in de postbussen te deponeren die op verschillende locaties en bij partners in de gemeente terug te vinden zijn. Na 15 november worden die opgehaald, geteld en worden ze op 6 december overhandigd aan het nieuwe gemeentebestuur. En de campagne loopt ook online op www.ikverkieseenfairegemeente.be, waar de inwoners van Ravels eveneens hun stemmen kunnen uitbrengen.

Toekomstige besturen warm maken voor de campagne

Want het is geen toeval dat de actie plaatsvindt net voor de lokale verkiezingen. De postkaartenactie wil immers vooral naar het volgende bestuur het signaal geven dat de campagne moet worden verdergezet. “Deze publieksactie wil vooral het engagement van de Faire Gemeenten centraal zetten”, stelt Bianca De Wolf, coördinator van de campagne Faire Gemeente. “Besturen, trekkersgroepen en ambtenaren zetten zich al jaar en dag in voor de 6 criteria waar een Faire Gemeente aan wil bijdragen. Via de actie willen we toekomstige besturen dan ook warm maken voor de Faire Gemeente-campagne en aantonen hoe belangrijk de titel nog steeds is in vele Vlaamse steden en gemeenten”.

Campagne meer dan ooit nodig

En de titel is niet alleen belangrijk voor de inwoners van Ravels, ze blijft ook noodzakelijk. Want boeren en boerinnen in Vlaanderen en daarbuiten moeten nog steeds vechten om eerlijke prijzen te krijgen voor hun producten. En het klimaat zet hen nog verder onder druk. Tezelfdertijd is er ook heel wat positief veranderd, mede dankzij de inzet van Ravels als Faire Gemeente. Zo was het bewustzijn rond klimaatverandering nog nooit zo groot (getuige daarvan de vele klimaatmarsen), is de markt voor fairtradeproducten heel sterk gegroeid (1 op 5 verkochte bananen in België dragen het Fairtradelabel) en zijn er tal van initiatieven die lokale (agro-) ecologische voeding in de kijker zetten (zoals zelfplukboerderijen, ecologisch samentuinen, bio-boerderijen, initiatieven zoals Boeren&Buren en Voedselteams, lokale duurzame voedselstrategieën etc.). Laten we daarom vooral kijken hoe we die initiatieven verder kunnen zetten en samen ook de toekomst voor de titel van “Faire Gemeente” kunnen gaan. Hoe kan je deelnemen?

In Ravels kan je jouw postkaart deponeren op de Faire Locaties:

  •  de 6 scholen
  • GZ De Wilders
  • Het Molenslop
  • Het Gemeentehuis
  • De Bib
  • De Wereldwinkel
  • De Wouwer
  • Het Boshuisje
  • De Chalet
  • Het Sociaal Huis
  • Pluimveebedrijf Jef Dries

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren