Jeugdraad Mekanders

Op woensdag 8 mei 2024 organiseerde de jeugdraad van Ravels zijn jaarlijkse goede doelenquiz.

Dit jaar werd deze georganiseerd ten voordele van de vakantieopvang van Mekanders. Gisteren om 19.00 uur werd de opbrengst van de quiz officieel overhandigd in de hal van het gemeentehuis.

 

Schepen Patrick Van Den Borne had veel waardering voor het initiatief en was daarom ook erg blij met de  inzet van de jeugdraad die zich telkens weer inzet voor een goed doel. Vanuit zijn verleden bij de jeugdverenigingen herkent hij de drijfveer die deze jongeren motiveert om zulke evenementen te organiseren.

De jeugdraad van Ravels organiseert jaarlijks een quiz ten voordele van het goede doel. De opbrengst wordt bij voorkeur geschonken aan een initiatief dat zich (onder meer) richt op kinderen en jongeren uit Ravels. Aan de vooravond van het Hemelvaartweekend lieten dit jaar in totaal 26 quizploegen hun hersenen kraken ten voordele van de vakantieopvang van Mekanders.

Jeugdraad Mekanders2

Vakantieopvang Mekanders

Vakantieopvang Mekanders, een afdeling van Mekanders vzw, organiseert gedurende de zomervakantie een maand lang een vakantiewerking voor kinderen en jongeren met een mentale beperking tussen 3 en 21 jaar. De werking staat open voor kinderen uit 11 verschillende gemeentes, die de opvang mee subsidiëren: Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Dessel, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Schilde en Vosselaar. Ouders kunnen hun kinderen naar keuze inschrijven op één van de twee locaties waar de vakantieopvang georganiseerd wordt, zijnde Merksplas of Schoonbroek (Retie). Mekanders biedt niet alleen een veilige en leuke omgeving voor kinderen en jongeren tijdens de zomervakantie, maar ondersteunt ook hun ontwikkeling en integratie in de samenleving.

"Het is inspirerend om te zien hoe de gemeenschap samenkomt voor een goed doel," zegt Aukje Vercammen, voorzitster van de jeugdraad. "We zijn enorm dankbaar voor alle deelnemers en sponsors die onze quiz tot een succes hebben gemaakt. Het is fantastisch om te weten dat de opbrengst ten goede komt aan een organisatie die zo'n belangrijk werk verricht en ervoor zorgt dat ook kinderen met een specifieke zorgnood niet vergeten worden in onze samenleving."

Jeugdraad Mekanders1

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren