iedereenmee4

Ravels, 5 juni 2024 — De leerlingen van klas 2B van Sint-Victor Turnhout hebben een indrukwekkend bedrag van €2.201,00 ingezameld voor vzw Iedereen Mee uit Ravels.

Dit werd gisteren bekendgemaakt tijdens een ceremonie waarbij de burgemeester aanwezig was.

iedereenmee3

Project economie en organisatie.

Het project begon in februari als onderdeel van het vak economie en organisatie. De leerkracht economie gaf elke leerling de opdracht om een goed doel te kiezen en dit te pitchen voor de klas. Na veel inspirerende presentaties, werd vzw Iedereen Mee unaniem gekozen als het doel dat de klas zou steunen. Laurens uit Weelde wist met zijn pitch de hele klas te overtuigen om voor zijn project te kiezen, overtuigingskracht zit blijkbaar in de genen.

iedereenmee2

De leerlingen gingen aan de slag met brainstormsessies en besloten uiteindelijk om drinkflessen te ontwerpen en te verkopen. Om de verkoop te stimuleren, bedachten ze ook een win-winactie waarvoor ze sponsors vonden die prijzen beschikbaar stelden zodat het project aan twee kanten rendabel werd..

Hoewel de verkoop aanvankelijk traag op gang kwam, leerden de leerlingen al snel de kneepjes van het vak. Uiteindelijk verkochten ze bijna 300 drinkflessen, die momenteel worden bezorgd. Hun harde werk bleef niet onopgemerkt, want ze werden uitgenodigd door het gemeentebestuur en de burgemeester van Ravels om hun succes te vieren.

Tijdens de receptie vertelde een leerling met trots over het project en benadrukte dat mevrouw Das, de leerkracht economie, dit project al vier jaar met succes organiseert. Dit jaar werd een recordbedrag ingezameld, ondanks dat klas 2B de kleinste klas tot nu toe was.

Interviews 

  Mevrouw Das van klas 2B geeft uitleg over het project.

  VZW Iedereen Mee is erg blij met de steun.

iedereenmee1

Een van de leerlingen had de eer om de cheque met het mooie bedrag van €2.210,00 te overhandigen aan een bestuurslid van vzw Iedereen Mee. Na de officiële overhandiging werd door de gemeente een kleine receptie aangeboden aan de klas.

Dit project toont aan hoe samenwerking, creativiteit en doorzettingsvermogen kunnen leiden tot indrukwekkende resultaten. De leerlingen van klas 2B hebben niet alleen een waardevolle bijdrage geleverd aan vzw Iedereen Mee, maar ook een inspirerend voorbeeld gesteld voor anderen.

1rawepo camera Overhandiging cheque van klas 2B St. Victor aan vzw Iedereen Mee  © RAWEPO

fotograaf: Roger Lemmens / Nonkel Fotograag

iedereenmee5

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren