cheque 6000

Het was gisteren druk in Atelier den Eel  want naast de mensen van de kerststalwerking Weelde, was ook "Ontbijtteam “Ruth” present om hun bijdrage voor de nieuwe keramiekoven te komen doneren.

Een hele delegatie mensen die de handen uit de mouwen had gestoken na de oproep kwam eens een kijkje nemen naar de spiksplinternieuwe oven die Ruth trots aan iedereen voorstelde.

De creatieve bewoners stonden erop om te tonen waarom de keramiekoven zo noodzakelijk was. De bedoeling is om een volledig nieuwe keramiek “Atelier Den Eel” collectie te ontwikkelen die ze zelf quasi volledig eigenhandig vormgeven. De monitoren zijn er enkel  om toezicht te houden op het proces en om bij te sturen waar nodig. Daarom was het ook zo belangrijk dat er op korte termijn een nieuwe oven kwam in het atelier in Den Eel.

atelier1

De verschillende fases van net vorm tot keramiek....voor de nieuwe collectie.

atelier klei drogenemail kleiemail

Ontbijtteam Ruth

Het rescue team nam de handdoek op en na even brainstormen kwam het idee van het ontbijt uit de bus. De sponsoren kwamen het financiële plaatje mee helpen rond maken zodat dit immense bedrag uiteindelijk resulteerde in de aankoop van de nieuwe oven.

“Toen wij vernamen dat de keramiek oven van atelier Den Eel, gelegen in woonhuis de Boomgaard, dringend aan vervanging toe was en zij op zoek waren naar sponsors wilden wij als vrienden van Ruth op een actieve manier een bijdrage realiseren.

Op initiatief van Ruth en haar ouders Ilse & Kai, is het idee ontstaan om een “ontbijt” te organiseren. De ontbijtbox werd samengesteld met een maximaal aan lokale producten. Dit was als insteek een echte voltreffer! Het bleek bovendien ook een sympathiek en aanstekelijk goed doel te zijn. Enerzijds kwamen de bestellingen heel vlot binnen en anderzijds gaf het ons  de kans om de kostprijs zoveel mogelijk te drukken via allerlei kortingen en giften. De plaatselijke sponsors werden netjes vermeld, zonder hen hadden wij nooit het eindresultaat kunnen halen.

koen dilenontbijt1ontbijt2

En dat resultaat mocht er zijn, we haalden uiteindelijk 386 bestellingen binnen!

Gelukkig hadden we een top-team om dit alles te organiseren. Ruth, haar ouders en met verder nog 10 vrienden was het een drukke periode met de voorbereidingen allerhande.

Op de dag zelf, zondag 17 maart 2024, werd het team nog uitgebreid tot pakweg 20 helpers in totaal om in het zaaltje van Ravels Eel alles tijdig te kunnen klaarmaken en desgevallend te bezorgen in Ravels, Weelde en Poppel.

Het heeft ons veel deugd gedaan om achteraf te horen dat de mensen zeer tevreden waren over het samengestelde ontbijt.

Bovendien had niemand van ons ook maar enigszins verwacht dat wij zouden uitkomen op een bedrag van maar liefst 6.000 euro om dit dan integraal te kunnen schenken aan Atelier Den Eel.

Mede dankzij het ontbijt en tal van andere sponsor-bijdrages is de oven reeds aangekocht.

Ruth en de bewoners van de boomgaard zijn enorm blij met hun nieuwe keramische oven, en kunnen weer naar hartenlust gaan bakken en knutselen.”

1rawepo cameraFotoreportage ontbijt Atelier Den Eel

cheque 6000 2

Bedankje sponsors ontbijt Mekanders AFBEELDING 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren