MENS EN PLANEET ZIJN IN GEVAAR.

© RAWEPO

De onstilbare honger van het economische model waarin we vandaag leven, slaat diepe wonden.

Het blinde geloof in oneindige groei pleegt roofbouw op onze planeet en vuurt sociale ongelijkheid aan. Het gaat de verkeerde kant op, en het zal alleen maar erger worden.

DAT IS GEEN MENING, DAT IS EEN FEIT.

De vraag is: hoe gaan we daarmee om? Wie gelooft dat het vanzelf goed komt, of wie denkt dat het te laat is om het tij te keren, moet wakker worden. Het is tijd voor actie.

WEES GEEN PESSIMIST OF OPTIMIST, MAAR EEN ACTIVATOR.

We moeten vol aan de bak om de situatie te doen kantelen. Nu kan het nog: er is genoeg voor de huidige en toekomstige generaties, waar ook ter wereld, om goed te leven binnen de grenzen van onze planeet. Hoe dan?

DOOR TE DELEN EN TE HERVERDELEN

is het perfect mogelijk om het onevenwicht te herstellen. En door te leven met genoeg, kunnen we opnieuw verbinding maken met elkaar. We verdelen de ecologische voetafdruk.

Van groei naar duurzaamheid.

Zodat de onstilbare honger van de economie de natuur niet zo sterk aantast dat onze toekomst gevaar loopt; maar zodat iedereen kan genieten van een eerlijk aandeel in grondstoffen, water, gronden, natuur, biodiversiteit… ook de generaties die na ons komen.

We herverdelen de macht.

Van machtsmonopolies naar participatie. Zodat niet alleen een kleine groep beslist ten koste van miljarden mensen, maar zodat ieders stem telt en gehoord wordt, ook en vooral die van minderheden.

We herverdelen de welvaart.

Van de happy few naar iedereen. Zodat kwetsbare mensen niet worden uitgebuit

om de welvaart van enkelen in stand te houden; maar zodat iedereen zijn basisrechten kan realiseren, zoals voldoende en gezond voedsel, goed onderwijs, gezondheidszorg, ontspanning, huisvesting of toegang tot technologie. Overal ter wereld.

DE REVOLUTIE START VANDAAG.

Willen we die duurzamere wereld zonder ongelijkheid realiseren? Dan moeten we nu in actie schieten! Een echt verschil maken: kan dat? Jazeker.

WANT 25% IS GENOEG OM HET 100% ANDERS TE DOEN.

Als 1 op 4 mensen ervoor kiest om te delen en te herverdelen, dan is dat genoeg om de samenleving te heroriënteren.

ZET MEE DE VERANDERING IN GANG.

Sluit je aan bij de 25%-revolutie.

  • Zo bundelen we de krachten met gelijkgezinde mensen, groepen en organisaties, overal ter wereld, die nu al werk maken van een duurzame wereld zonder ongelijkheid.
  • Zo zetten we samen onze beleidsmakers onder druk om te kiezen voor een andere economische realiteit en voor duurzame oplossingen.
  • Zo inspireren en motiveren we anderen om te leven met genoeg en te kiezen voor eenvoud, zingeving en verbondenheid.

DOE MEE OP : https://broederlijkdelen.be/nl/over-ons/revolutie

MAAR OOK UW STEUN IS BELANGRIJK

Stort jouw gift vandaag nog op de rekening BE12 0000 0000 9292 van Broederlijk Delen, Huidevettersstraat 165, 1000 Brussel met als mededeling  +++201/1000/65651+++

Vanaf giften van 40 euro op jaarbasis, ontvang je begin volgend jaar, in 2025 dus een fiscaal attest waarmee  je tot 45 % van jouw giften via belastingsvermindering terugkrijgt.

Bedankt voor jouw bijdrage !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren