evaluatie kerstperiode2023 Welzijnsschakel

Van maandag 4 december tot vrijdag 8 december hielden we in de inkomhal van het gemeentehuis onze actie ‘de geef-kist’, waarop de bevolking van onze gemeente weerom, zoals vorige jaren, massaal gereageerd heeft waarvoor allen, groot en klein, van harte dank!

Ook de aandacht die we gekregen op RTV heeft mede gezorgd voor het enorme succes van deze actie.

Uiteraard is er in de dagen daarna met een aantal vrijwilligers van onze welzijnsschakel hard gewerkt om al het gekregen speelgoed en de gekregen spullen te sorteren en in te pakken voor onze actie een ‘kerstkado voor ieder kind’. Op basis van de aanvraagformulieren die verspreid werden via het Sociaal Huis en via de vrijwilligers van het Taalhuis, konden we in het totaal 75 kinderen in 28 gezinnen, dankzij jullie vrijgevigheid, een drietal of viertal kerstcadeaus, eventueel aangevuld met wat kleinere spulletjes overhandigen, zodat het ook voor hen een beetje meer Kerstmis werd. Ondanks het feit dat de laatste aanvragen vrij laat konden verwerkt worden, konden alle cadeaus effectief vóór Kerstmis bezorgd worden. Onze vrijwilligers die de cadeaus aan huis brachten zagen blije gezichten en kregen veel waardering.

Zoals reeds vermeld, was de inzamelingsactie een zeer groot succes, zodat we vandaag met een grote voorraad speelgoed en andere dingen zitten. Zaken die echt tweedehands waren, gaan terecht komen in de tweedehandswinkel van onze bevriende welzijnsschakel in Mol. Door de toevloed hebben we dan ook dit jaar na nieuwjaar aan de jeugdbewegingen, de scholen, de buitenschoolse kinderopvang, de onthaalouders, de crèches en Wirrel Warrel de mogelijkheid gegeven om zaken uit te kiezen die zijn kunnen gebruiken. Voor echt kleine spullen voor baby’s kloppen we ook aan bij moederzorg in Turnhout. Zo krijgen we geen te grote voorraad en helpen we ook anderen vooruit.

Op zaterdag 16 december maakten we in de Wilders te Poppel kerststukjes. Hier waren 15 personen aanwezig, aangevuld met enkele vrijwilligers van welzijnsschakels ravels. Samen werden er prachtige kerststukjes gemaakt. Het werd een sfeervolle activiteit waarbij een aantal Oekraïense vluchtelingen die in Ravels verblijven ook weer aanwezig waren die op deze manier na de activiteit een beetje Kerstmis mee konden nemen. De poffertjes van André en de koffie of een ander drankje werden eveneens goed gesmaakt. Een bijzondere dank aan Jan die er ieder jaar weer in slaagt mooi groen aan te leveren voor de kerststukjes.

Op 23 december zouden we het Kerstfeest organiseren in de Brouwerij. We konden echter op de valreep geen beroep doen op de (hobby)koks van Kok ‘O Vin en hebben we beslist om praktische redenen het kerstmaal niet te laten doorgaan in 2023. Maar uitstel is zeker geen afstel. We kijken alvast uit nar de volgende gelegenheid.

We kijken als vrijwilligers van welzijnsschakel ravels terug op een al bij al toch drukke maar mooie kerstperiode.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren