repair cafe november2022

Telkens weer een spannend moment nadat zaal Brouwerij Weelde is klaar gezet voor een nieuw Repair Café.....

Wie en hoeveel mensen vinden de weg met hun kapotte spullen?

Zes techniekers en 2 dames – allen vrijwilligers – hebben er weer zin in. De werkkisten en beide naaimachines staan klaar. Gelukkig hebben we nu een nummering ingevoerd bij de aanmelding ! En het was nodig: het hoogste nummer was 26. De man van het basic café had de handen vol met koffie/thee/fris.

De veranda van zaal de Brouwerij was gereserveerd voor het Weggeefkraam: snuisteren tussen diverse spullen: servies, kledij, prullaria, boeken.

Gerda en Hilde konden kleine textielherstellingen mooi verdelen onder hun getweeën: broek en hemdje herstellen, de naden van een tafelkleed versterken, een nieuwe zak voor het kersenpitkussentje. Advies gegeven om de juiste ritssluiting te kopen om later in te naaien. De mouwen van een jas konden niet verlengd worden.

Adriaan, Wim, Paul, Hugo, Gust en Jef kregen weerom allerlei kapotte spullen op hun tafel, gaande van een bladblazer tot een serieus stereomeubel. De papieraandrijving van een printer werd hersteld. 2 haardrogers gaven opnieuw warme lucht, en de mixer maalde weerom. Twee naaimachines deden weer dienst, van een ander was de aan/uit knop het probleem/niet hersteld. Het was effe schrikken als een geluidsversterker het weerom deed… Ook een koelbox en heggenschaar werden terug actief.

Maar bleven onherstelbaar ter plaatse: een decoupeerzaag, ventilator, koptelefoon, fietsbatterij, wekkerradio… het kan zo maar !

laptop reinigingDe Digidak-vrijwilliger had ook de handen vol. Een nieuwe smartphone waarvan het scherm in 2 was verdeeld, een vervelende virusmelding die feitelijk spam(reclame) bleek, iCloud melding dat er geen ruimte meer is d.w.z. dat foto’s overbrengen naar computer noodzakelijk is(en die dan beveiligen op USB of externe schijf). Enkele mensen doorverwezen naar de Vrije Inloop van Digidak om probleem grondiger te kunnen bekijken.

Behoudens vele tevreden bezoekers waren ook de deelnemende vrijwilligers super content met het behaalde resultaat: weggooien, niet zomaar !!

 

Volgende Repair Café: 4 maart en 3 juni 2023. We staan voor je klaar !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren