rodekruis vrijwilligers

Rode Kruis-Ravels, een organisatie die klaar staat voor de medemens, maar dit kan niet zonder hulp van enthousiaste vrijwilligers.

Binnen onze afdeling Rode Kruis-Ravels zijn we op zoek naar verschillende, nieuwe en enthousiaste vrijwilligers binnen verschillende disciplines. Zo kan onze afdeling altijd de beste hulp bieden aan anderen.

Ben jij graag met kinderen bezig?


Word dan één van onze brugvrijwilligers die wekelijks klaar staan voor kinderen die extra hulp nodig hebben met schoolwerk. Als brugvrijwilliger help jij kinderen een brug te bouwen tussen school en thuis. Je helpt kinderen die in een moeilijke thuissituatie of onstabiele leefomgeving verkeren, kinderen met een beperkte kennis van het Nederlands of kinderen die onvoldoende ondersteuning van thuis krijgen. Als brugvrijwilliger help jij deze kinderen wekelijks een uurtje met schoolwerk.

Help jij graag anderstaligen?


Word dan één van onze taalhuisvrijwilligers. Het Taalhuis is een plaats waar anderstalige volwassenen terecht kunnen voor extra ondersteuning. Je helpt hen als aanvulling op hun Nederlandse lessen, een brief van een instantie begrijpen, een formulier invullen …. Hoeveel tijd je hieraan besteedt, bepaal je zelf. Als je elke maand enkele uren vrij kan maken om deel te nemen aan een bijeenkomst, ben je welkom. Meer tijd mag natuurlijk ook!

Bied jij graag eerste hulp op evenementen?


Word dan één van onze hulpdienstvrijwilligers. Als vrijwilliger bij de Hulpdienst, sta je, samen met je gezellige hulpdienstcollega’s, paraat in de hulppost op het veld op preventieve hulpacties. Dit kunnen lokale evenementen, sportwedstrijden, maar ook grotere evenementen zijn. Je helpt anderen die je hulp nodig hebben. Dit doe je enerzijds door hen te verzorgen en anderzijds door naar hen te luisteren. Als hulpdienstvrijwilliger kan je ook ingezet worden tijdens rampenbestrijding om extra hulp te bieden waar nodig. Als hulpdienstvrijwilliger bepaal je zelf hoeveel tijd je hieraan besteeds, maar we vragen minimaal een inzet van 3 preventieve hulpacties op jaarbasis.

Voer jij graag all round taken uit?


Word dan een polyvalente vrijwilliger. Je kan ingezet worden voor verschillende taken binnen onze afdeling zoals bijvoorbeeld ondersteuning tijdens de cursussen, poetsmomenten, opendeurdagen, … Als polyvalente vrijwilliger kan je zelf bepalen hoeveel tijd je hiervoor vrijmaakt.

Denk jij nu ‘dat is iets voor mij?’
Aarzel dan niet en neem contact op met onze afdelingsverantwoordelijke PR & Werver,
Marly Antonissen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via +32 473 73 32 81 (na 17.00u).

rodekruis vrijwilligers2

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren