bamakoschool2014Willy Movaert moet nog rust houden vooraleer hij zijn Senegalese school een omheining kan geven.
Normalerwijs had Willy Movaert, 72 jaar ondertussen, in Toubacouta beter gekend onder de naam “Willy Vélo” in oktober al vertrokken naar zijn geliefde project in Bamako.
Zeventien jaar is het al geleden dat hij er voor het eerst kwam, eerst via vrienden om te vissen, maar later begon hij steeds meer te genieten van het land zelf en van de Senegalese bevolking.
 

5Nouvelle Ecole2Begonnen in 2001 met hulpprojecten.

Sindsdien 2001 trekt hij elk jaar weer terug naar de streek om een project af te werken, en hij heeft er al enkele op zijn actief staan. Met de steun van het GROS van Ravels en andere instellingen binnen onze gemeente verwezenlijkte hij er al een volledige school die nu bijna helemaal klaar is met 6 lokalen, een waterput waar hij misschien in het prille begin nog het meeste respect onder de lokale bevolking mee verwierf. Verder zette hij een tuinbouwproject op poten voor de vrouwen, een project dat er in het begin erg veelbelovend uitzag en waarover de vrouwen heel erg tevreden waren, maar de mentaliteit onder de bevolking is nog steeds erg Afrikaans getint en er is een strenge discipline nodig om iets diepgang te kunnen geven. Zo sneuvelden al enkele projecten een vroege dood omdat Willy niet altijd de vinger aan de pols kan houden als hij terug in België is om fondsen in te zamelen. 
Het concept economie is wat te hoog gegrepen voor de meeste van de inwoners en daarom wil Willy overal de controle op houden. Dan heeft een project het meeste kans op slagen.
 

"Nog even recupereren vooraleer ik terugkeer." 

16IMAG0080Zoals gezegd, normaal had onze Afrikaanse bouwvakker al  terug aan zijn omheining aan het werken geweest in Bamako maar een operatie kwam roet in het eten gooien en nu moet hij nog rust houden voor hij volledig is hersteld. Toch laat het schooltje hem niet los en plant hij al nieuwe onderhoudswerken aan de eerste lokalen die werden opgericht. Hier en daar is er al een tegel los gekomen, de bepleistering van de muren dient op tijd te worden bijgewerkt en daar moet Willy voor zorgen. Hij zorgt als een goede huisvader voor zijn school, wie hem daarbij wil helpen kan dit doen door een gift te storten  op het rekeningnummer BE54 7450 4214 9397 (KREDBEBB) Booloo Defar Toubacouta vzw. Zelfstandigen krijgen een kwitantie voor de sponsoring.
Willy: "Ik werk altijd naar gelang de middelen die ik heb om het project verder te realiseren, en ik houd persoonlijk toezicht op de werken en de financiën. Zo gaat er zeker geen geld verloren links of rechts. Ik doe dit volledig vrijwillig en alle giften gaan voor 100% naar dit project."
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren