communeVorige week is onze Ravelse gepensioneerde halve Afrikaan weer in ons kille landje neergestreken. Willy Movaert was voor enkele maanden in Senegal om het derde klasje te bouwen in het dorpje Bamako. Zoals we duidelijk kunnen op zijn fotoreportage is ook dit project weer schitterend tot een goed einde gebracht, maar Willy zou niet "Monsieur Vélo" zijn als hij al niet denkt aan de volgende stap om zijn geliefkoosde Bamako kinderen alle kansen te geven die ook onze Europese kinderen te beurt vallen.

Wat eerst een klein dorp was groeit nu stilaan uit tot het centrum waar kinderen naar school kunnen gaan zoals dat nergens in de wijde omgeving het geval is. Natuurlijk sturen alle ouders hun kinderen naar deze school, al moeten ze er een paar uur voor lopen.
Willy houdt er dan ook aan om iedereen die op eender welke manier heeft meegeholpen aan de verwezenlijking hartelijk te danken en hoopt ook in de toekomst nog op uw gulle giften te mogen rekenen. Hierna kan u de boodschap lezen van Willy, net terug uit Senegal.

MEER FOTO'S ECOLE ELEMENTAIRE DE BAMAKO

 vrouwenarbeid klas3 
 nouvelleclasse  ecoliers

Geachte sponsors en beste vrienden,

Toen ik op 4 april 2012 afscheid nam van mijn vrienden in Bamako Senegal had ik ze beloofd mijn best te doen om hun schooltje verder uit te bouwen.
Er waren sinds januari 2011 al twee klaslokalen, twee wc's en een waterput gebouwd en nu wou ik een derde klas met directiebureel en magazijntje laten bouwen.
Thuis aangekomen besefte ik pas goed wat ik gezegd had en..... waar ging ik dat geld vinden voor dit, in mijn ogen een "Mission Impossible"?
Maar ik ondervind dat mijn project "Booloo Defar Toubacouta vzw" meer en meer bekend wordt dankzij, onder andere www.rawepo.be en enkele goede artikels in de pers. Zo kreeg het project, uit onverwachte hoeken, meer geld binnen dat ik had durven hopen!
Die derde klas staat er nu tot grote vreugde van de kinderen die er nog les kregen in het strooien klasje. Ook de directrice is heel blij met haar bureel en magazijntje.
Op dit moment zijn er vijf leerjaren voor drie klassen en het aantal leerlingen blijft maar stijgen! Dus zal er nog verder gebouwd moeten worden "Inch Allah" zoals ze ginder altijd zeggen. Dat ik dit in mijn oude dagen nog kan en mag mee maken had ik nooit gedacht.
Ik moet daarom van harte alle sponsors, groot en klein, bedanken voor hun vertrouwen in mij en dit project waar iedere euro voor de volle 100% terecht komt daar waar het voor gegeven is.

Dank u nogmaals in naam van mijn Senegalese vrienden,

Willy (Velo) Movaert
Booloo Defar Toubacouta vzw

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren