bierfestival2022

Op zondag 11 september organiseert Tafelronde 195 Taxandria in Baarle voor het vijfde jaar het bierfestival Hop over de Grens voor het goede doel.

In 2021 werd het record bedrag van 12.500 euro opgehaald voor 3 goede doelen. Dit jaar zijn er 2 goede doelen: Het Bouwerscollectief en de Maud & Vic foundation.

bierfestival2022 3

Het festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het is een familie-event met een kids-corner, food corner en maar liefst 7 lokale brouwerijen, waarvan 2 Belgische, 3 Nederlandse en 2 uit Baarle. Ook non-alcoholische dranken zullen aanwezig zijn. 
We hopen deze editie weer op meer dan 600 bezoekers te kunnen rekenen en meer dan 10.000 euro op te kunnen halen voor het goede doel, reeds meer dan 25 lokale bedrijven steunen het event, volgens voorzitter Andy Tjokrokoesoemo.

bierfestival2022 1

Ontdek alles over de brouwerijen, goede doelen en de praktische informatie via onze website: www.hopoverdegrens.eu

De voorverkooptickets kunnen met 15% korting online besteld worden:

https://hop-over-de-grens.weticket.com/

Tijdens deze editie gaat het geld naar 2 goede doelen:

  • Het Bouwerscollectief

Het Bouwers Collectief is een vereniging voor en door carnavalswagenbouwers. Deze vereniging bestaat inmiddels al vele jaren en heeft als doel het stimuleren van het bouwen van carnavals wagens in de regio Alphen, Baarle-Nassau/Hertog, Chaam, Galder, Strijbeek en Ulicoten. De vereniging is opgericht uit de toch al goede verhoudingen tussen diverse bouwgroepen uit deze regio.

bierfestival2022 2

De belangrijkste beweegredenen zijn het goedkoper maken van het bouwen van carnavalswagens door middel van het gezamenlijk inkopen van materialen en de kennisoverdracht van de “oudere” naar de “jongere” bouwers.

bierfestival2022 4

  • De Maud &Vic foundation

maud en vicMaud uit Nederland en Vic uit België hebben dezelfde zeldzame metabole ziekte NKH. 

Door een genetische fout stapelt glycine op in het lichaam.  Hierdoor worden de hersenen vergiftigd, met o.a. epilepsie, gedragsproblemen en uiteenlopende beperkingen tot gevolg. De kans bestaat dat bestaande medicijnen de ziekte kunnen remmen, maar door de zeldzaamheid van de ziekte is dit nog niet getest.

Hun ouders bundelen nu de krachten, zamelen samen geld in voor onderzoek en werken zo aan een mooiere toekomst voor Maud, Vic en alle kinderen met NKH.  Want niets doen is geen optie! 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren