plek vrij Oekraine

De oorlogssituatie in Oekraïne beroert ons allemaal. Ons land wil zich inzetten om Oekraïners op de vlucht op te vangen en te ondersteunen.

Op korte termijn is er nood aan tijdelijke crisishuisvesting. Heb jij een plekje vrij om mensen uit Oekraïne op te vangen? Geef  dan een seintje.

Overal in ons land ontstaat een grote solidariteit en ook Ravels kan als lokaal bestuur de schouders zetten onder het opvanginitiatief van de federale overheid. Daarom willen ze op de gemeente in kaart brengen wie tijdelijk en op korte termijn vluchtelingen kan opvangen. Er wordt gezocht naar mensen die thuis een vrije kamer hebben of over een woning, appartement, studio, … liefst met een kwalitatieve slaapplaats en sanitair.

Vijftig plaatsen beschikbaar.

Tot op heden zijn er een vijftigtal plaatsen beschikbaar in de privé sector. Allemaal mensen die al contact hebben opgenomen met de dienst burgerzaken om één of meerdere slaapplaatsen aan te bieden.

Heb jij een opvangplaats beschikbaar?

Meld jezelf dan aan via de dienst burgerzaken van de gemeente Ravels. Als  later effectief op uw persoonlijke aanbod wordt  ingegaan, zal er contact worden opgenomen  om te bekijken wat mogelijk is en alles goed af te spreken.

Hoe kan je nog helpen?

Heb je momenteel geen plaats om iemand op te vangen, maar wil je de Oekraïense bevolking graag een hart onder de riem steken? Dat kan via Rode Kruis Vlaanderen: www.rodekruis.be/oekraine.

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren