thijs blikjes

Toen Thijs Brosens uit Meerle in oktober zijn oproep deed in de media om zoveel mogelijk blikjes in te zamelen voor het goede doel viel dit bij Jef Van Steen uit de Schoolstraat in Weelde niet in dovemansoren.

Jef vond ergens in de Schoolstraat nog wel wat plaats om een witte bak te plaatsen om lege blikjes in te gooien, zo gezegd.... zo gedaan.

Wie is Thijs?

Thijs combineert als 26 jarige jongeman met het syndroom van down zelf  verschillende jobs.

Hij is bijvoorbeeld actief als vrijwilliger op het Kakelhof in Meerle, maar ook in Zondereigen klust hij bij een konijnenboer wat bij.

Zijn grote project echter is het pletten van lege blikjes die hij probeert te verzamelen waarvan de opbrengst gaat naar  twee goede doelen: De Slinger in Wortel en een trainingsproject voor blindengeleidehonden. Het idee kwam pas toen hij afgelopen zomer met zijn inmiddels overleden mama ging wandelen en overal achtergelaten blikjes zag liggen en die begon te verzamelen. Zelf kwam hij op het idee om die plat te drukken en dan te gaan verkopen aan een ijzermarchant zoals ze dat in de Kempen zo mooi uitdrukken.

Na kort tijd pikte de media zijn project op en bracht het in het nieuws. Ook in Weelde bleek er wel belangstelling om Thijs te helpen en in de Schoolstraat werd plaats gemaakt en begon men blikjes in te zamelen.

Ondertussen lezen we op de sociale media dat de eerste ferme lading is vertrokken richting Meerle.

Thijs is alvast erg blij met de lading en hoopt binnenkort op een nieuwe, als u blikjes heeft kan u die altijd komen deponeren in de witte bak in de Schoolstraat.

 received 761738508562594

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren