de geef kist welzijnsschakel2019 

Van maandag 9 december tot vrijdag 13 december hield Welzijnsschakel Ravels in de inkomhal van het gemeentehuis de actie ‘geef-kist’.

Daar is door de bevolking van onze gemeente weerom, zoals vorige jaren, massaal gereageerd  waarvoor allen, groot en klein, van harte dank! (zie tevens de foto).

Kerstkado voor ieder kind.

Uiteraard is er toen met een aantal vrijwilligers van onze welzijnsschakel hard gewerkt om al het gekregen speelgoed en de gekregen spullen te sorteren en in te pakken voor onze actie een ‘kerstkado voor ieder kind’. 

Op basis van de aanvraagformulieren die verspreid werden via het Sociaal Huis, via de vrijwilligers van het Taalhuis, en op basis van een aanvraag ten behoeve van het centrum voor asielzoekers te Weelde-Statie, konden we in het totaal 65 kinderen in 22 gezinnen en in het asielcentrum, dankzij jullie vrijgevigheid, een drietal kerstkado’s eventueel aangevuld met wat kleinere spulletjes overhandigen, zodat het ook voor hen een beetje meer Kerstmis werd. Ondanks het feit dat de laatste aanvragen vrij laat konden verwerkt worden, konden alle cadeau’s effectief vóór of ten laatste op Kerstdag zelf bezorgd worden. Ik verneem van onze vrijwilligers dat men overal blije gezichten zag en heel veel waardering.

Kerstmaal voor ieder gezin.

Op 23 december organiseerden we met onze welzijnsschakel voor de eerste keer een kerstmaal. We deden dit in de tentoonstellingsruimte van De Wouwer te Ravels. Ook hiervoor deden we een beroep op het Sociaal Huis om de uitnodigingen hiervoor te verspreiden. Mensen voor wie een kerstmaal bereiden of organiseren niet vanzelfsprekend is om wille van financiële of andere redenen, konden voor een kleine eigen bijdrage genieten van een verzorgd kerstmaal. We konden voor de voorbereiding en voor de bereiding zelf van het kerstmaal een beroep doen op verschillende leden van KOK ‘O VIN, een Ravelse vereniging van gepassioneerde Bourgondiërs, liefhebbers van een lekkere zelfbereide keuken en een goed glas wijn. 

Kok 'O Vin schiet ter hulp.

de feesttafel welzijnsschakel2019Deze vereniging had zelf aangeboden om een kerstmaal te bereiden voor welzijnsschakel Ravels.  Het waren in dit geval een 8-tal ‘hobbykoks van de vereniging die vanaf 11.00 uur in de keuken van de Wouwer hun mouwen opstroopten om aan hun opdracht te beginnen : een fijn en een lekker kerstmaaltijd bereiden voor 39 personen. In de loop van de namiddag hebben we de tafels feestelijk gedekt en werden ze door Anita versierd in kerstsfeer (zie andere foto). Omstreeks 15.30 uur kwamen de eerste genodigden toe. Intussen hadden de koks reeds enkele hapjes klaar die ze konden presenteren. Ook werden in de loop van de namiddag nog de laatste kerstkado’s ingepakt zodat deze konden meegegeven worden aan de gezinnen die gevraagd hadden om deze uit te delen op het kerstfeest. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur kwamen de meeste andere genodigden toe en werd er wat bijgebabbeld bij een drankje en een aperitiefhapje. 

De kinderen mochten hun speelgoed reeds uitpakken zodat ze er voor het eten reeds mee konden spelen. Om 17.15 uur begonnen we aan de feestelijke maaltijd : een pompoensoep met balletjes, vol-au-vent met kroketjes en aangepaste garnituur. Als dessert werd feestelijke kerst-ijsstronk geserveerd. Alle gerechten werden door de koks aan tafel opgediend. 

Tegen ongeveer 19.30 uur waren alle gerechten gepasseerd en kwam stilaan een einde aan deze feestelijke avond. De genodigden waren tevreden; kinderen konden met een cadeautje naar huis. En aan de reacties van de genodigden konden we opmaken dat iedereen er van genoten heeft.

We danken hierbij dan ook uitdrukkelijk KOK ‘O Vin voor hun medewerking. Het op deze manier aanbieden van dit kerstmaal zou echter ook niet mogelijk geweest zijn zonder de hulp, de steun, en de bijdrage van de volgende lokale ondernemers : Van Gils Sweet Creations, De nv Klaasen en Co en in het bijzonder Pluvera, Okay Weelde, Brood-en Banketbakkerij Koen Dilen, Spruitje Versmarkt bvba en Klasseslager Lenaerts-Verbeek.

Zij leverden ons praktisch alle ingrediënten waarmee de koks aan de slag gingen : het ijs, de kippen, het gehakt en de champignons, de korfjes, de groenten voor de soep en voor de garnituur en tenslotte de kroketten. Van harte dank hiervoor.

 

We kijken als welzijnsschakel ravels terug op een mooie kerstperiode .

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren