© RAWEPO

De fietsbieb bestaat nu 2 jaar. Zoals je waarschijnlijk wel weet kan je er kinderfietsen huren voor de prijs van 20 euro per jaar.

Ook betaal je een waarborg van 20 euro die je terug krijgt als de fiets definitief terugkomt. Momenteel zijn er 36 kinderfietsen uitgeleend.

In het totaal werden er in de periode dat we open zijn reeds 44 fietsen geleend. In een aantal gevallen werden te klein geworden fietsen ingeruild voor een groter exemplaar. Dat kan perfect binnen de duur van de huurperiode. Sinds begin dit jaar hebben we de hulp van Luc, die als vrijwilliger zijn ervaring als voormalig fietshandelaar-en hersteller ten dienste stelt van de Fietsbieb. Op deze manier slagen we er in om kwalitatief goede tweedehandsfietsen ter beschikking te stellen van de kinderen. Ook hierin is Luc streng : wat niet deugt verdwijnt uit de Fietsbieb of komt er niet in. O ja, ook hier kunnen we eventueel nog helpende handen gebruiken om de fietsbieb mee open te houden. Dus als je zin hebt, kom gewoon even langs.

 We zijn ook hier steeds blij als we bijkomende kinderfietsen aangeboden krijgen.  Als een kinderfiets aangeboden wordt die in voldoende goede staat verkeert, ontvangt de schenker hiervoor een waardebon ter waarde van één jaar huur ( = 20 euro). Dikwijls stellen we vast dat we deze waardebon mogen houden, waarvoor van harte dank. We gebruiken deze dan voor gezinnen met kinderen die het niet zo breed hebben. Zo betalen zij enkel de waarborg, de huur voor één jaar wordt geregeld met de waardebon. Van solidariteit gesproken ! 

Goede kinderfietsen blijven zeer welkom, vooral dan en liefst in de grotere maten, om ons aantal fietsen op peil te houden. Hoe minder werk we er mee hebben zoveel te beter. De Fietsbieb is namelijk geen fietsherstelplaats. En zo krijgen we soms helaas ook fietsen binnen die niet (meer) geschikt zijn voor de Fietsbieb. We voeren deze dan af naar het Fietsatelier in Mol waar fietsonderdelen eventueel nog gerecupereerd worden indien herstellen teveel kost. De rest gaat er dan weg met het oud ijzer. Soms krijgen we ook de vraag of we geen fietsen verkopen. Dit doen we niet daar het niet thuishoort in het concept van de Fietsbieb. Tesamen met ’t Wee(i)nkeltje is ook steeds de Fietsbieb open.

 De komende maanden is de Fietsbieb open op de volgende zaterdagen : 30 november, 14 december, 11 en 25 januari, 8 en 29 februari en op 14 en 28 maart, telkens van 10.00 uur tot 12.00 uur. Op zaterdag 28 december zullen we niet open zijn.

 Welkom op Weelde aan het Geeneinde 54 te Weelde !

De vrijwilligersploeg van de Fietsbieb.

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren