welzijnsschakel vrijwilligers

Welzijnsschakel Ravels wil er zijn voor hen die het niet erg breed hebben, moeten rondkomen met (te) weinig geld , of die op de een of andere manier dreigen uit de boot te vallen in onze maatschappij. 

Concreet doen we dit door activiteiten aan te bieden en te organiseren ( de paasbrunch, de actie een kerstkado voor ieder kind, een daguitstap, een ontmoetingsmoment, …)

WELZIJNSSCHAKEL IN RAVELS

Voor iedereen is Welzijnsschakel Ravels heel concreet en zichtbaar op Weelde Depot aan het Geeneinde met onze tweedehandskledingwinkel ’t WEE(I)NKELTJE en onze FIETSBIEB, die steeds open zijn op de 2de en de laatste zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur ( in juli en augustus echter alleen open de laatste zaterdag van de maand.)

Ook plannen we de opstart van een RAP-OP-STAP-kantoor, een sociaal reisbureau voor hen die zich een gewone vakantie niet kunnen veroorloven om financiële of andere redenen.

We zijn dus op zoek naar vrijwilligers !

Voor ’t WEE(I)NKELTJE : Heb je zin om je, al was het maar 1 keer per maand  op zaterdag, 2 uurtjes vrij te maken om bij te springen in ’t Wee(i)nkeltje ? Ontvang je graag mensen, doe je er graag een babbeltje mee en heb je tevens een luisterend oor ? Wil je graag mee bepalen wat er komt te hangen ? Steek je graag de handen uit de mouwen om mee te sorteren en om er mee voor te zorgen dat de winkel op orde blijft ? Een tas koffie kan er steeds vanaf !

Voor de FIETSBIEB : Heb je zin om je, al was het ook maar 1 keer per maand op zaterdag, 2 uurtjes vrij te maken voor de Fietsbieb ? Je zorgt er voor dat de uitlening van kinderfietsen ordentelijk gebeurt en dat je de paperassen die er bij komen kijken ook deftig beheert, zodat alles goed kan opgevolgd worden. Heb je wat technische kennis over fietsen dan is dat natuurlijk handig meegenomen, maar het is zeker geen voorwaarde.

Voor het RAP-OP-STAP-kantoor : Dit is helemaal nieuw en moet nog opgestart worden. Heb je interesse om met mensen die minder mogelijkheden hebben, zowel op financieel als op andere vlakken, op zoek te gaan naar betaalbare en haalbare vakanties of uitstappen ?  Vind je uitstapjes en vakanties opzoeken of deze helpen organiseren plezant ? Wil je mensen helpen in hun zoektocht ? Heb je zelf niet al te veel (financiële) mogelijkheden en wil je zelf op zoek gaan en dit met anderen delen ? We richten ons vooral op het aanbod van ‘Iedereen verdient Vakantie’ maar ook andere organisaties kunnen aan bod komen. Je promoot ook andere betaalbare vrijetijdsactiviteiten waarbij de pas gelanceerde UITPAS een zeer goed hulpmiddel is. Je werkt je ook in, in de werking  van ‘Vrijuit’, een organisatie voor betaalbare culturele en andere vrijetijdsactiviteiten in Vlaanderen. Je zoekt dus mee naar vakanties en uitstappen, en doet ook de boeking hiervoor op de website van ‘Iedereen verdient Vakantie’ of bij de eventuele andere organisaties. Zo nodig bekijk je ook samen hoe je het vervoer naar de vakantieplaats organiseert. Je krijgt een opleiding over de werking van het ‘Iedereen verdient Vakantie’-systeem en ‘Vrijuit’ zodat je in Ravels een echte ambassadeur en vertegenwoordiger wordt voor wie op zoek is naar een betaalbare en haalbare vakantie en een betaalbaar en een haalbaar vrijetijdsaanbod.

Heb je interesse in een of meerdere vacatures bij Welzijnsschakel Ravels, neem dan gerust contact op met Frans Verhoeven op het nummer 014/657685 of via mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren