IMG 20181202 WA0002

Begin vorig jaar kwamen studenten binnenhuisarchitectuur van het H. Graf instituut uit Turnhout met een project aandragen…. De Ravelse Jeugdraad zette er haar tanden in.

Het project was er eentje met een flinke ambitie, een 20 voet zeecontainer omtoveren tot een PC klaslokaal met laptops voor de hele klas.

IMG 20181202 WA0000IMG 20181202 WA0005Ravelse Jeugdraad.

De realisatie van het hele project kwam in handen van het 2de jaar bachelor bouw Hoge School Kempen.

De volledig afgewerkte container werd uiteindelijk begin oktober nog opgehouden voor een extra controle van de douane zodat hij pas op 17 oktober via Rotterdam zijn reis naar Dakar, Senegal kon beginnen.

Na de nodige Senegalese vertraging is de container gisteren, drie weken te laat dus, aangekomen. Naar Afrikaanse begrippen is dit nog heel redelijk. Daarover klaagt niemand daar…

Speciaal voor de ontvangst van de container was Patrick Van den Borne als verantwoordelijk schepen voor Ravels op eigen kosten naar Senegal gereisd om zich ervan te vergewissen dat alles goed zou verlopen in de haven van aankomst. Gelukkig kon Patrick in de praktijk rekenen op de excellente connecties van de local habituée Willy Vélo alias Willy Movaert die zich om het logistieke aspect van de reis had bekommerd vanaf de haven in Dakar.

Precies vandaag arriveerde de container op het compound van de school van Willy in Toubacouta. De plaatselijke smid kwam eraan te pas om het zegel van de container te verbreken waarvoor de fantastische som van 2.000 CFA moest worden neergeteld door Willy zelf. Gelukkig is het equivalent in Euro’s slechts €3,00 zodat dit in verhouding nog meeviel. Als lokale BV moet Willy echter wel de volle prijs betalen, BV of niet…..

Patrick van den Borne vertelt:IMG 20181202 WA0001IMG 20181202 WA0004

Voor het overige kent iedereen Willy Vélo in het dorp. Ik ben vandaag al verloren gereden met de fiets die in de container zat en ermee naar Willy wilde fietsen, gelukkig weet iedereen waar  Willy woont en wijzen ze direct de juiste omweg, kwestie van “dieje witte” met de fiets wat te plagen, iedereen lachen en ik maar rondfietsen in dat dorp! De rest van de week gaan we nog materiaal uitdelen in de buurt. Schriftjes geschonken door Paul Dries en aurora, naaimachines van Andrea, balpennen, speelkaarten, snoep natuurlijk en bovenal de gsm en tablet geschonken door Rawepo. Ik probeer hier zeker nog foto's van te bezorgen.

We waren vanmiddag op bezoek bij Willy Vélo in zijn eenvoudige residentie. Willy leeft hier als één van de mensen van het dorp, heel sober en met zeer weinig luxe naast een eenvoudig toilet en een douche in een kamer van 5 m.

De mensen die de projecten van hem steunen kunnen er zeker van zijn dat elke eurocent op de juiste manier gebruikt wordt en er niets blijft plakken onderweg.

Warme en tropische groeten vanuit Senegal

IMG 20181202 WA0006

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren