Cheque Pierenjaarmarkt 2018 0009

De mensen van het Pierenjaarmarktcomité waren gisteren bijzonder fier op de cheque die ze mochten doneren aan Ilse Ruysseveldt van het Kinderkankerfonds.

Mevr. Ilse Ruysseveldt weet de weg ondertussen bijna blindelings te vinden en was blij om oude bekenden terug te zien bij de donatie gisteren.

Samenwerking met Tuinfestival brengt meer centen in het laatje.

Na het welkomstwoord van de burgemeester die vooral de langdurige samenwerking met het Leuvense Kinderkankerfonds benadrukte was het aan voorzitter Ron Meerts om de werking van dit jaar toe te lichten. Zoals elke keer weer is het niet het werk van Ron alleen, hij heeft een hele groep trouwe helpers klaar staan. Zonder deze vrijwilligers zou er gewoon geen jaarmarkt bestaan, zijn dank ging dan ook vooral uit naar zijn medewerkers die alle lof verdienen.

Nadat vorig jaar de opbrengst matig was, is dit jaar gekozen om de dure artiesten te laten voor wat ze waren en is er geopteerd voor enkele nieuwe formules. Deze aanpak heeft het comité geen windeieren gelegd en de samenwerking met de organisatie van het Ravelse Tuinfestival deed de balans helemaal in positieve zin uitslaan. Zijn dank ging dan ook uit naar naar de organisatie van het Tuinfestival om deze samenwerking.

De samenwerking met het Tuinfestival maakte dat de cheque zo maar eventjes met € 3.000,00 kon worden verhoogd. Dat brengt het totaal dit jaar op € 7.000,00, een heel erg mooi bedrag dat goed zal worden besteed. Ook de organisatie van het Tuinfestival deelde in de eer door deze samenwerking.

Cheque Pierenjaarmarkt 2018 0006

Vermindering fondsen van de overheid.

Ilse Ruysseveldt was dan ook zeer dankbaar voor dit fantastisch mooie bedrag dat ze alweer mocht ontvangen van de organisatie die nu al meer dan  20 jaar het Leuvense Kinderkankerfonds steunt met jaarlijkse donaties.

Telkens de omhalingen voor “Kom op tegen Kanker” omhoog gaan worden de budgetten voor het Kinderkankerfonds verlaagd. Het is niet te geloven, maar dit jaar moet het Kinderkankerfonds zelf bijna € 250.000 werven via donaties zoals deze van de Pierenjaarmarkt om hun werking te kunnen blijven verderzetten. Dit werk draait vooral om  het levenseinde van kinderen die aan leukemie lijden. Het nieuwe hospitaal dat nog maar net in gebruik is genomen moet nog worden afgewerkt maar de uitnodiging om toch eens een kijkje te komen nemen was heel erg gemeend.

De groepsfoto met de riante cheque was dit jaar een beetje groter,  de glimlach was echter dezelfde als andere jaren… 
Dank u wel Pierenjaarmarkt aan alle helpende handen.

1rawepo cameraFotoreportage uitreiking cheque Pierenjaarmarkt 2018  |  © RAWEPO

Cheque Pierenjaarmarkt 2018 0003 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren