aed2

Het ligt al een half jaar achter ons en het winterweer doet ons alweer snakken naar de volgende editie van het Tuinfestival.

Gisteren was een delegatie van het dagelijks bestuur van het Tuinfestival op het gemeentehuis bijeen voor een speciale donatie die verassend eindigde... het werd plots al een beetje zomer :-)

 aed1

3 AED Toestellen voor een hartveilige gemeente.

In Ravels zijn er al op een zestal plaatsen AED toestellen geplaatst om in levensbedreigende situaties soelaas te bieden. 

Toen de organisatie van het Tuinfestival vorig jaar op zoek was naar een goed doel om een deel van de opbrengst te doneren, kregen ze de tip om eens na te denken over één of twee van deze AED toestellen omdat er nog enkele plaatsen in aanmerking kwamen voor plaatsing in onze gemeente.

Het werden er niet één of twee maar zelfs drie AED toestellen stonden gisteren te blinken op de trap om te worden overhandigd.

aed organisatie

 

aed walterBurgemeester en schepen Rombouts benadrukken de belangrijke rol van initiatiefnemers voor gemeente.

In een informele babbel wees de burgemeester nogmaals op de belangrijkheid van de  initiatiefnemers van het festival. Het zijn mensen zoals zij die ervoor zorgen dat een gemeente aanvoelt als het thuis zijn in een grote familie. Het feit dat ze met hun gulheid dan ook nog eens tonen dat ze hun eigen hart op de goede plaats hebben zitten is dan ook nog eens een extra troef.

Koen Rombouts wist nog mee te geven dat de toestellen binnenkort zullen worden geplaatst. De gemeente geeft ook korte initiaties aan verenigingen om te leren omgaan met de AED Toestellen want het heeft geen zin om ze te hangen als niemand er mee kan omgaan. Verenigingen krijgen een speciale financiële regeling zodat ze de kostprijs van de cursus kunnen recupereren voor hun vereniging.  

 

aed rawepo andreaed ivo borgmansVoorzitter heeft nog extra verrassing in petto voor Rawepo.

Ivo Borgmans was blij dat hij deze gift kon doen maar hoopte ook dat de toestellen nooit hoeven te worden gebruikt. 

Het Tuinfestival is in de laatste vijf edities alweer een certitude geworden die moeilijk uit de Ravelse zomer weg te denken is. De speciale aanpak met de Ravelse link die bij elke artiest of band wordt gezocht blijft de mensen verbazen en draagt bij tot de populariteit van jonge artiesten die het Tuinfestival graag zien als opstapje naar andere optredens. Wie er dit jaar op de affiche zal staan is nog niet helemaal rond maar we zijn er zeker van dat de tuin weer volgepakt zal zijn met vooral enthousiaste mensen uit Ravels zelf. Aan uitbreiding wordt nauwelijks gedacht want de tuin van de pastoor heeft nu eenmaal zijn beperking, maar er is nog wel wat ruimte voor expansie indien het festival blijft groeien.

Als extra aangename verrassing toverde de voorzitter daarna nog een cheque te voorschijn die hij graag wilde doneren aan RAWEPO. We kwamen helemaal uit de lucht vallen door dit genereuze gebaar van de organisatie maar moeten zeggen dat we wel heel erg dankbaar zijn dat ze aan ons hebben gedacht. Rawepo kost stilaan meer dan we ooit hadden kunnen denken en de inkomsten dekken nog steeds de uitgaven niet. Wat ooit als hobby begon is intussen uitgegroeid tot een medium dat een bepaalde verantwoordelijkheid met zich meebrengt en waar vele mensen op rekenen in deze tijd van mediatisering van onze samenleving.

We zijn dan ook enorm dankbaar voor deze geste en hopen dat we ook voor de organisatie een meerwaarde kunnen blijven betekenen in de toekomst.

 aed rawepo

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren