zeecontainer toubacouta

Sinds jaren brengt Willy Movaert zijn vrije tijd door in Senegal waar hij in Bamako een mooi project gestalte heeft gegeven door de bouw van een school.

Het is en blijft echter een project dat nooit zal af zijn en nu gaat ook de Ravelse Jeugdraad zijn steentje bijdragen aan dit mooie project.

 

Container computerklas voor Toubacouta.

We vroegen onze schepen van jeugdzaken Patrick Van Den Borne om wat extra uitleg: 

“Het project is een samenwerking tussen de jeugdraad en de Thomas More Hogeschool. De jeugdraad is al enkele jaren aan het sparen voor het project van Willy Movaert : Booloo Defar Toubacouta. 

Er was een paar jaar terug de familiedag van de jeugdraad en vorig jaar de quiz  die dit jaar ook weer doorgaat. De opbrengsten daarvan zijn voor het project.

De leerlingen van de richting Architecturale en Binnenhuis Kunst van het Heilig Graf zorgen voor het ontwerp. De uiteindelijke uitwerking gebeurd door de leerlingen bouw van de Thomas More te Geel. Vorig jaar hadden we een samenwerking met hen. Enkele leerlingen van Thomas More hebben toen het plein achter Driebos te Weelde is heringericht.

De eerste insteek is dat we een zeecontainer ombouwen naar computerklas - ontspanningsruimte. Hoe die er juist zal gaan uitzien zal afhangen van de inbreng die Willy vanuit Senegal meegeeft.

Het project moet klaar zijn tegen juni 2019. De verscheping zal dan in het najaar gebeuren.”

 

foto boven: Eerste overleg met Danny Busschots (Thomas More Geel), Ruben Van Nooten (Jeugdconsulent Gemeentebestuur Ravels), Patrick Van den Borne (Schepen Gemeentebestuur Ravels), Liesbeth Breugelmans (Opleidingscoördinator beeldende kunst) en Daan Buys (Leerkracht architecturale en binnenhuiskunsten) 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren