FIETSBIEB GEOPEND

Zaterdagvoormiddag stonden aan het voormalig wachthuisje van de millitaire hallen, ondertussen omgedoopt tot Weelde Depot, een hele rits kleurrijke fietsen te wachten op hun eerste uitleenbeurt.

De Fietsbieb, een initiatief in samenwerking met de Welzijnsschakel opende voor het eerst haar deuren. Nadat in onze provincie enkele andere uitleenpunten waren geopend was Ravels er als de kippen bij om dit initiatief ook voor onze Ravelse mensen toegankelijk te maken.

 

Eenvoudig concept.

De fietsbieb zet tweedehandse kinderfietsen (voor kinderen tot 12 jaar) op punt zodat je ze vervolgens tegen een vriendenprijsje kunt gebruiken. Voor 20 euro fietsgeld, en een waarborg van 20 euro, mag je één jaar lang een kinderfiets gebruiken. Zo word je een fietsbieber en krijg je toegang tot leuke extra’s.

Tijdens dat jaar mag je als fietsbieber die fiets bovendien inruilen voor een groter exemplaar of voor een ander model uit het aanbod. Wil je meerdere fietsjes gebruiken, dan kan dat: je betaalt per fiets het fietsgeld en de waarborg. Wie een kinderfiets, in goede staat, aan de fietsbieb schenkt, krijgt 1 jaar fietsgeld in ruil.

De waarborg krijg je terugbetaald wanneer je de fiets terug inlevert en daarbij aan een aantal evidente voorwaarden voldoet.

De fiets staat tiptop in orde als je ze begint te gebruiken! Tijdens het gebruik sta je uiteraard zelf in voor het onderhoud en eventuele herstellingen.

Je kunt een fiets kiezen in een van de uitleenpunten, daarbij wordt een eenvoudig contractje opgemaakt. In dit uitleenpunt breng je de fiets (in principe) na één jaar ook terug, waarna je kan kiezen om ook het volgende jaar fietsbieber te blijven en opnieuw fietsgeld te betalen.

fietbieb2

Korte receptie om toekomstplannen uiteen te zetten.

Voor de gelegenheid was er een kleine receptie voorzien waar de initiatiefnemers en de overkoepelende organisatie van Fietsbieb een woordje uitleg kwamen geven over de werking. Allerlei socio-culturele verenigingen waren uitgenodigd om aanwezig te zijn op deze receptie om gezamenlijk het project te ondersteunen en uit te dragen.

Ook het Ravels bestuur was aanwezig om dit sociale project te ondersteunen en Frans Verhoeven die er met de Welszijnsschakel zijn schouders mee onder zette dankte dan ook het gemeentebestuur voor hun adequate en quasi onvoorwaardelijke medewerking. Er zijn zelfs al plannen om op dezelfde  locatie een tweedehands kledingwinkel op te zetten met medewerking van de gemeente.

 

filmpje kijken   Video reportage opening Fietsbieb © RAWEPO

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren