fietsbieb front

Een bibliotheek zonder boeken maar met fietsen ? Het kan ! 

De Fietsbieb Ravels opent op zaterdag 30 september haar deuren in een loods (= de boogloods achteraan) op het terrein van Weelde Depot.

 

Welzijnsschakel.

Het is een initiatief van, en wordt gorganiseerd door de welzijnsschakel ravels,  in samenwerking met de gemeente Ravels, De stroming vzw en Beweging.net. De fietsbieb is mogelijk gemaakt door een Leaderproject in onze regio en met de steun van de provincie Antwerpen.

 

Een Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van de fiets tegen een lage kostprijs. Bij de Fietsbieb kunnen kinderfietsen voor kinderen tot 12 jaar geleend worden.  Zoals u weet ontgroeien kinderen hun fiets snel. Vooraleer ze naar de middelbare school gaan, hebben ze 2 à 3 fietsen gehad. Voor jonge gezinnen is dat een behoorlijke uitgave op het gezinsbudget. Voor sommige gezinnen kan die uitgave zelfs erg zwaar doorwegen.

Ook voor mensen met een laag inkomen biedt de Fietsbieb een extra kans om op hun gezinsbudget te besparen en tevens hun mobiliteit te verhogen. Ook voor een-oudergezinnen is de fietsbieb interessant, want alles bv dubbel voorzien op twee plaatsen voorzien is niet vanzelfsprekend. We denken bv ook aan grootouders die een fietsje willen voor de kleinkinderen als deze op bezoek komen. Ook kunnen scholen en jeugdbewegingen gebruik maken van de fietsbieb.

 

Voor € 20 lidgeld per jaar kan iedereen voor een kind (tot 12 jaar) voor 12 maanden een fiets ontlenen uit een kwaliteitsvolle stock. Het betreft een tweedehandsfiets, in orde gemaakt en gekeurd. Tevens dient per fiets een waarborg betaald te worden van 20 euro.

 

De Fietsbieb is financieel interessant, maar tevens ook duurzaam, milieuvriendelijk en gezond. 

 

Meer weten over de Fietsbieb ?

De volgende personen van welzijnsschakel ravels vertellen er je graag meer over :

 

In Ravels : Cordeel André, Jef Van Himbergenlaan 35, tel : 014/655654, mail : andréDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In Poppel : Van de Pol Jan, Beekseweg 8, tel. : 014/657896, mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In Weelde : Frans Verhoeven, Molenstraat 30, tel. : 014/657685, mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren