helping hands

De Helping Hands vzw die haar zetel heeft in Ravels en al vanaf het begin aangesloten is bij de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS),  heeft op 21 maart een belangrijke overeenkomst afgesloten in Gambia.

Ze hebben een overeenkomst gesloten met een nieuwe, betrouwbare partner na het vertrek van ex president/dictator Jaya Jammeh.

 

Helping Hands

logohhHelping Hands is de organisatie achter de Antwerpen Banjul Challenge die al vanaf 2006 jaarlijks georganiseerd wordt. Deze alternatieve Dakar rally jaar vertrekt op 7 oktober en is de 20e editie van deze avontuurlijke tocht. De doelstelling is het organiseren van Challenges (rally’s) met auto’s en motoren over land naar Gambia. Waarbij het bijzondere is dat de voertuigen bij aankomst in Gambia openbaar verkocht worden en de opbrengst direct aan een door de deelne-mers zelf gekozen project gaat.

 

Presidentswisseling.

Door de verkiezing van een nieuwe president moest de zittende president en dictator Jaya Jammeh het land verlaten. Dat was ook meteen het einde van de samenwerking met de gelijk-namige organisatie de Jammeh Foundation for Peace waarmee Helping Hands vanaf het begin samenwerkte in Gambia.  Daardoor moest een nieuwe partner gevonden worden die de veiling organiseert en de projecten opvolgt. Dat is vanaf nu dus het Department of Community Development (DCD) geworden. Nu is er ook een projectmanager aangesteld en zijn de taken vastgelegd in een akte opgesteld en geregistreerd door een advocaat in Gambia. Deze overeenkomst werd breed uitgemeten in de pers in Gambia.

 

Voorbereidingen volgende editie volop aan de gang.

Intussen zijn de voorbereidingen al weer gestart voor de volgende rit die op 7 oktober van start gaat. Echter niet meer zoals gewoonlijk vanaf de Waalse Kaai in Antwerpen omdat in die gebied emissienormen gelden waarvoor zelfs voor de Challengers geen uitzondering gemaakt kan worden. Dus moet er uitgeweken worden naar een andere locatie in Antwerpen. Hierdoor laat de organisator Cor de Bresser zich niet uit het veld slaan. In al die jaren moesten er wel meer hobbels genomen worden. Zoals bijvoorbeeld de dreigingen van Al Quaida in Mauritanië waarvoor steeds militaire bescherming geboden werd en de Ebola epidemie die heerste in Westelijk Afrika.

Vanaf 2006 zijn er al 85 auto’s, schoolbussen en ambulances direct naar projecten gegaan en 14 motoren. De andere voertuigen die geveild werden brachten in totaal 444 865,00 euro op. Hierdoor zijn al vele projecten gerealiseerd zoals, scholen, medische posten en waterprojecten.

 

Eerste deelnemers voor volgende editie alweer aangemeld.     

 

De eerste deelnemers hebben zich al weer aangemeld en zullen ook present zijn op de traditionele teampresentatie op Camping Tuderheyde op 26 en 27 augustus.Daar zullen ze zich presenteren en hun gekozen project toelichten.

 

Meer informatie op de website: www.antwerpenbanjul.com

 

Foto boven: De medewerkers van het Departement of Community Development in Banjul na ondertekening van de overeenkomst.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren