protest5

Nadat de groep asielzoekers die vanmorgen vol goede moed op zoek naar een oplossing was vertrokken voor een protestbetoging werd het lont vanavond uit het kruitvat gehaald door onze burgemeester van Ravels….
Neen, niet het Rode Kruis maar onze eigen beleidsmensen uit onze gemeente zijn in een man tot man gesprek met een kleine delegatie tot een vergelijk gekomen om de actie op te schorten.
 

CAW onderhandelt voor asielzoekers.

protest6Omstreeks 17.00H arriveerde burgemeester Luyten. Na een korte gesprek met enkele mensen van CAW ( Centrum Algemeen Welzijnswerk) uit Turnhout sprak hij de hele groep betogers toe en engageerde hij zich als hun burgemeester om hun eisen te aanhoren en deze bij het Rode Kruis Vlaanderen op tafel te leggen. Als tegenprestatie vroeg hij om de actie daarna op te schorten en terug te keren naar het centrum.
Binnenkort zal er wel rond de tafel worden gezeten met het Rode Kruis om te bekijken wat er effectief kan worden gedaan om de leefomstandigheden te verbeteren.
Natuurlijk hebben we geen verhalen aan de waarheid kunnen toetsen maar er waren toch enkele getuigenissen die niet passen in een opvangcentrum.
Zo was er het verhaal van de moeder die tot drie dagen na elkaar melk kwam vragen voor haar baby. Telkens wordt ze met een kluitje in het riet gestuurd ….. “Melk is op……. Melk is besteld ……. Morgen is er pas melk....  Ga toch terug naar je eigen land als je niet tevreden bent”.  
In plaats van een dokter  te laten komen om een kind te behandelen krijgt men een glas water met een medicijn.
Een ander getuigde over het bezoek van zijn dochter vanuit Frankrijk. De vrouw werd niet toegelaten op het centrum, ondanks een telefoontje vanuit Frankrijk dat ze haar vader kwam bezoeken, een beetje respect is toch niet teveel gevraagd.
Tijdens de ramadan die nog steeds bezig is willen velen wat brood meenamen uit de refter om na zonsondergang te nuttigen. Regelmatig worden mensen gefouilleerd en eten afgenomen.
Op de koop toe worden er dan door sommige Rode Kruis medewerkers sancties uitgedeeld zoals een dubbele toiletdienst van 4 uur bijvoorbeeld.
Eigenlijk wordt er gewoon gesmeekt om met respect te worden behandeld.
Na een uurtje kwam de burgemeester met de delegatie asielzoekers buiten en gingen ze vreedzaam in groep terug naar het centrum op het Geeneinde.
 
protest7
 

 Burgemeester Luyten spreekt engagement uit tegenover asielzoekers.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren