busdienst

Naar aanleiding van de nieuwe situatie die is ontstaan enkele weken geleden, zal zeer binnenkort een speciale schoolbusdienst voor de kinderen van het opvangcentrum voor asielzoekers Weelde Depot worden ingelegd.
Hoewel dit waarschijnlijk weer met een dubbel gevoel zal worden onthaald is deze maatregel vooral preventief bedoeld.

Plotse overrompeling zorgt voor onveilig gevoel, al dan niet terecht...

In de eerste plaats was de busdienst er niet op voorzien dat half januari plots een 40 tal kinderen meer op de bus zouden stappen aan de Singel in Weelde. Dit was evenwel al eerder aangekaart bij De Lijn maar vooraleer men daar door alle “red tape” is geraakt is het probleem dikwijls al geëscaleerd.

Toch is er nu op aandringen van alle partijen een belangrijke toegeving gedaan op zeer korte termijn, de jongere asielzoekers worden waarschijnlijk al vanaf vrijdag door een extra ingelegde bus opgehaald zodat de lokale, schoolgaande jeugd terug een plaatsje heeft als ze willen opstappen om naar school te gaan. Na de Paasvakantie zou deze dienst echter weer worden opgeheven, vanaf dan rijden vele jongeren weer met de fiets naar schol en is er terug voldoende plaats op de bus.

De ontwikkelingen die elkaar de laatste weken in ons land en de rest van Europa hals over kop opvolgden zorgt ervoor dat vele instanties zaken en doelen moeten bijstellen. Op hetzelfde moment vorig jaar zou niemand hebben kunnen denken in welke situatie we nu zouden verkeren.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren